16 Yıldır semt pazarlarında kadın kıyafetleri satarak geçimini sağlayan üç çocuk annesi Bakiye Karataş'ın eşi Veli Karataş, karısının üzerine kayıtlı olan, 12 yıldır kullandıkları 35 KNU 12 plakalı panelvan minibüsü, geçen 1 Aralık Perşembe günü Anadolu Caddesi Egekent girişindeki, Büyükşehir Belediyesi'ne ait ücretsiz park yerine bıraktı. Aynı gün saat 19.00 sıralarında minibüsü park ettiği yerden alıp evine gitmek isteyen belediyeden emekli Veli Karataş (50), aracı yerinde göremedi. Karataş çifti bunun üzerine polise minibüsün çalındığı şikayetinde bulundu. Karabağlar İlçe Jandarma Karakolu görevlileri, çalınan minibüsü o gece yarısı, Karabağlar İlçesine bağlı Tırazlı Köyü yakınlarındaki ormanlık alanda, 40 metrelik uçuruma yuvarlanmış halde buldu. Aracın plakalarının ve şanzumanının da söküldüğü anlaşıldı.

Minibüsünün bulunduğu yere eşi ve çocukları ile gelen Bakiye Karataş, ekmek teknesini kullanılamaz halde görünce gözyaşlarına hakim olamadı. "Bunu yapanların hiç mi vicdanı yok" diyen Karataş, "Ben bunu haketmedim. Bu minibüs benim 12 yıldır ekmek teknem. Ben ona kıyamıyordum, 'Düldülüm' diye seviyordum. Bizler bu kişilerle aynı havayı soluyoruz. Emniyet Müdürü'ne buradan çağrı yapıyorum, 'Bu hırsızları' bulun. İçerisinde 15 bin liralık malım vardı, onu da çalmışlar. Ürünleri kredi çekerek aldım. Ben şimdi bu borcu nasıl ödeyeceğim. Bu araba 50 kilometre öteden buraya kadar getirildi. Çalındığı yerde bulunan MOBESE kamerası çalışmıyormuş. Çok rahat bir şekilde aracı buraya kadar getirmişler. Hırsızlar minibüsün plakalarını da çalmış OHAL var. Ya bu kişiler arabayı başka amaçla çalmış olsalardı? Nefes aldığım sürece, onlar yakalananan kadar peşlerini bırakmayacağım" dedi.

Jandarmanın parmak izi çalışmasının ardından, 40 metrelik uçurumda ormanlık alanda yan yatmış halde duran minibüs, çekici tarafından güçlükle bulunduğu yerden düz alana çekildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr