Maduro, Venezuela'nın efsane lideri Hugo Chavez'in kanserden hayatını kaybetmesinin ardından geçici başkan olarak görev yaptı, 14 Nisan 2013'te yapılan genel seçimlerin ardından devlet başkanlığına seçildi. Maduro ülkesinde gittikçe güçlenen muhalefetle ve diğer yandan da ekonomik krizle mücadele ediyor.

ÖZEL SEKTÖRÜ TEMSİLCİLERİNE ÇAĞRI


Maduro 11 Ekim tarihinde İstanbul'da, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nun (DEİK) Türkiye-Venezuela İş Konseyi toplantısına katılacak. Başta petrol olmak üzere, doğal kaynaklar bakımından zengin olan Venezuela ile Türkiye arasındaki işbirliği imkanları masaya yatırılacak. Dünyada en büyük petrol rezervlerinden birine sahip olan Venezuela'nın tarım, gıda, ilaç ve temizlik malzemeleri konusundaki acil ihtiyaçlarının karşılanması için Türk özel sektörü temsilcileri bu toplantıya özellikle davet edildi. DEİK tarafından yapılan açıklamada, enerji, müteahhitlik, turizm ve otomotiv şirketlerinin İş konseyi toplantısına katılmalarının büyük fayda sağlayacağı duyuruldu.

ERDOĞAN'LA DA BİR ARAYA GELECEK

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun 9-13 Ekim tarihlerinde İstanbul'da gerçekleştirilecek 23. Dünya Enerji Kongresi'ne katılması, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la da bir araya gelmesi bekleniyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr