Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro Moros, 23. Dünya Enerji Kongresi'nde konuştu.
Nicolas Maduro Moros, kendisini 23. Enerji Forumu'na davet eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ederek başladığı konuşmasında 15 Temmuz darbe girişiminde Türk halkının gösterdiği direnişi överek devam etti.

Madoru," 15 Temmuz'da burada insanların demokrasiye nasıl sahip çıktığını gördük. Venezuela'da bunu yaşadı. Kumandan Chavez'in de söylediği gibi, 'doyumsuz emperyalist vampirler' var. Onlara karşı da mücadele etmek zorundayız. Enerjide, ekonomide siyasette" diye konuştu.

"ADALET İÇİN BİRLİKTE ÇALIŞMAMIZ GEREKİYOR"

Venezuela'nın ekonomisinin petrole dayalı olduğunu hatırlatan Maduro, " Çok büyük bir zenginlik var elimizde. Ancak, ekonomi güçlendirmek için farklı şeyler yapmak lazım. Fiyatlar gördüğümüz en düşük fiyatlar. Maliyetlerin bile altında olduğunu söyleyebiliriz. Yatırım konusunda büyük ülkeleri de zorlayan bir durum bu. Petrol üreticileri OPEC üyeleri, bir anlaşmaya varmalı. Petrol piyasasının istikrara kavuşması için çalışılmalı. Adil fiyatlara ihtiyacımız var. Burada bazı mekanizmalara ihtiyacımız var. Biz güzel fikirleri paylaşmayı, adalet için, barış için, kalkınma için birlikte çalışmamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr