Kadıköy'de bulunan Avni Akyol Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi önünde saat 15.00'te toplanan veliler, lisenin Proje Okula  döndürülmesini protesto ederek eylem yaptı.

"AKP'NİN KİRLİ VE SİNSİ PLANI VAR"

Veliler, Proje Okul kapsamına alınan Avni Akyol Güzel Sanatlar Lisesi'nde, 8 yılını dolduran öğretmenlerin başka okullara tayin edilmesine tepki gösteren sloganlar attı. Velilere CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş da destek verdi. Burada açıklama yapan Yarkadaş, "Milli eğitim bakanı velilerin seslerini duymazdan geliyor. Danıştay'ın kararını da görmezden geliyor. Danıştay proje okulların yürütmesinin durdurulması yönünde karar aldı. Bu uygulamanın durdurulması Anayasa Mahkemesi'nin kararının beklenmesi gerekiyor. Ancak AKP, proje okul altında bu okulları değiştirmek dönüştürmek istiyor. İstediği müdürü atayarak kadrolaşmak her okulu İmam Hatip'e çevirmek istiyor. Mevcut İmam Hatip Okulları'nın öğrencilerinin üniversiteye giriş düzeyi çok düşük. Bu okulların başarı seviyesi aşağı çekilerek İmam Hatiplilerin üniversiteye giriş sayısı arttırılmaya çalışılıyor. AKP'nin kirli ve sinsi bir planı var. Buna karşı aileler ile birlikte mücadele ediyoruz" ifadelerini kullandı."

HAKSIZ UYGULAMAYA SON VERİLMELİ
Proje Okul yönetmeliğine karşı çıkan öğrenci velisi Orkide Kuleli, yaptığı basın açıklamasında, "Bu haksız uygulamaya son verilmesini istiyoruz. Öğretmenlerimiz, çocuklarımız ve bizler birer eşya değiliz. Bu kurumların bugüne kadar gelmelerine katkı sunanların gönderilmesine karşı çıkıyoruz dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr