İddiaya göre, olay geçen Cumartesi günü Ordu'nun Altınordu İlçesi'nde Durugöl İlkokulu'nda veli toplantısında meydana geldi. Okulda birinci sınıf öğretmeni Cemil M. veli toplantısında, öğrencilerin genel dersleri, bilim ve sanat konulu sınavları hakkında bilgi verdiği esnada, aynı zamanda Okul Aile Birliği Başkanı olan öğrenci velisi Şule Ö. ile arasında sözlü tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi sonucu Şule Ö. okuldan ayrılarak eşi Haluk Ö. ile tekrar okula geldi. Haluk Ö. öğretmen Cemil M.'yi belinden çıkardığı kurusıkı tabanca ile kovalayarak üst katta yakaladı. Bazı velilerin ve küçük bir çocuğun da olayın ortasında kaldığı kavgada Haluk Ö.'nün tabanca kabzası ile Cemil M.'nin kafasına vurması da okulun güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Güvenlik kamerası görüntüsü savcılıkta yürütülen soruşturma dosyasında da yer aldı.

BİR ANLIK SİNİR

Haluk Ö. karakoldaki ifadesinde, olayda kullandığı tabancanın faturalı kurusıkı tabanca olduğunu belirterek, öğretmenle tartışan eşinin ağladığını görünce sinirlendiğini, bir anlık sinirden dolayı olayı gerçekleştirdiğini söyledi. Haluk Ö., kendisini korumak için güç kullandığını, amacının zarar vermek olmadığını iddia etti.

Başına 8 dikiş atılan öğretmen Cemil M. ile şüpheli Haluk Ö. birbirlerinden şikayetçi oldu. Haluk Ö., karakoldaki ifadesinin ardından serbest bırakılırken, olayla ilgili savcılık soruşturma başlattı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr