Beşiktaş’ın Türk asıllı Avusturya milli yıldızı Veli Kavlak, Avusturyalı Kurier gazetesine sakatlık durumundan Vodafone Arena’ya, İstanbul'daki terör saldırılarına kadar bir çok konuda önemli açıklamalarda bulundu.
Sakatlık durumunun iyi olduğunu söyleyerek sözlerine başlayan başarılı oyuncu,
“Tanrıya şükürler olsun ki sağlığım çok daha iyi. Her geçen gün daha iyi oluyorum ve takımımla antrenmanlara ve maçlara çıkmak için sabırsızlanıyorum” dedi.
“2 sene önce Almanya’da bir doktor yanlış tedavi uyguladı" diyerek sözlerine devam eden Kavlak, "Doktorun 2 opsiyonu vardı ancak daha çok yaşlı insanlara uygulanan, omzun çok fazla kullanılmadığı metodu seçti ve bu kararı bana pahalıya, belki 2 seneme mal oldu. Beşiktaş’taki Türk doktorum farklı bir metot uyguladı ve o metot sayesinde her gün daha iyi oluyorum” ifadelerini kullandı.

“BU SEZONU ARENA'DA TAMAMLAYACAĞIZ”
Milli takımda oynamak istediğini dile getiren Veli, “Avrupa Şampiyonası’nda forma giyebileceğimi düşünüyorum. Formda olduğum zamanlarda milli takımda iyi iş çıkardım. Ancak uzun zamandır sakat olduğumun ve formda olmadığımın da farkındayım. Çok zor bir dönem geçirdim. Beni sadece ciddi sakatlık geçirenler anlayabilir. Ancak bu durumun üstesinden geleceğimden eminim” şeklinde konuştu.
İnşaatı devam eden Vodafone Arena hakkında da açıklamlarda bulunan başarılı orta saha oyuncusu, “Başkanımız Fikret Orman bu sezon, son 2 ya da 3 maçta Vodafone Arena’da oynayabileceğimizi söyledi. Yeni stat konusunda beklenti çok büyük. Bu kadar güzel lokasyonda başka bir stat bulmanız çok zor. Stadın rakipler için çok zor bir deplasman olacağını düşünüyorum çünkü sesin tamamen içeride kalması için tasarlandı ve tribünle saha arasında sadece 4 metre mesafe var. Bu mesafe Galatasaray’da 6, Fenerbahçe’de ise 8 metre. Yeni statta atmosferin harika olacağını düşünüyorum” dedi.
Stat problemlerinden de bahseden Veli, her maçlarını deplasmanda oynadıklarını hatırlatarak, “Şu anda maçlarımızı Başakşehir Fatih Terim Stadı’nda oynuyoruz ve stadın sadece 16,000 kişilik olmasına rağmen atmosferinin çok iyi olduğunu düşünüyorum. Daha önce maçlarımızı Olimpiyat Stadı’nda hatta Ankara’da oynuyorduk. Ev sahibi avantajımızı uzun zamandır kullanamıyoruz. Bu yüzden yeni stadı büyük bir heyecanla bekliyoruz” şeklinde konuştu.

"SULTANAHMET'TEKİ PATLAMA..."
Takımın golcüsü Mario Gomez hakkında ise Veli; “Gomez ile çok iyi anlaşıyorum. Yedek kulübesinde ve soyunma odasında yanyana oturuyoruz ve devamlı şakalaşıyoruz. Sadece çok gol attığı için değil kişilik anlamında da takıma çok iyi oturduğunu düşünüyorum” diye konuştu.
Röportajın sonunda gazetecinin Sultanahmet'te gerçekleşen patlamanın hayatını nasıl etkilediğini soruması üzerine Veli Kavlak; “Sultanahmet’teki patlama bizim için büyük bir şok oldu ancak hiçbirimizin günlük hayatı patlamadan etkilenmedi. Beşiktaş’ın stadı ve yeri Avrupa yakasında olmasına rağmen Anadolu yakasında oturuyorum ve antrenmanlarımızı da orada yapıyoruz. Bu yüzden günlük hayatımızda patlamadan çok fazla etkilenmedim” diye konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr