Devrimci olmak

“Ben, politikacı olmakla, devrimci politika yapmak arasındaki çizginin farkındayım yalnızca. Devrimcinin hiç kuşkusuz bir ahlâkı olması gerek.” (Radikal İki, 15 Ağustos 1999)

 

Kürt meselesi

“Halkların kanlarını esirgemek devrimciliğin temel öğelerinden biridir. Hele dökülen kanlar artık, salt karanlık emperyalist güçlerin işlerine yarıyorsa.” (Özgür Gündem, 23 Ekim 2004)

 

Gezi Direnişi

“Taksim’de yaşanan Gezi Direnişi’ni ve Türkiye’nin birçok yerindeki olayları takip ettim. Sağlığım nedeniyle bu insanların yerinde olamadım. Ama onları izledikçe, geleceğimizin güvence altında olduğunu gördüm. Zulmün olduğu yerde, direniş de olacaktır.” (Agos, 2 Mayıs 2014)

 

Dersim Katliamı

CHP özür dilese ne olur, dilemese ne olur? Dilese de işe yaramaz. Kızmanın bir faydası var mı? CHP’nin içerisinde kendini sol zanneden, tatmin olanlar var. Umuyorum onlar ileride doğru yoldan gidecek. Kürt hareketinin yanında yer alacaklar.” (HaberTürk, 7 Aralık 2014)

 

Başkanlık sistemi

“İlla ki ‘Başkanlık sisteminde oraya oturacağım ve dediğim dedik olacak’ diyen bir adam var; kendisini Cumhurbaşkanı diye kabul ettirmeye çalışıyor. Bu bana göre olmayacak ve olmaması gerektiği şart olan bir durum. Böyle bir sistem Türkiye’ye uymaz.” (Özgür Gündem, 3 Haziran 2015)

 

Ermeni meselesi

“Hâlâ Ermeni katliamının olmadığı üzerine tezler hazırlanıyor bu ülkede; oysa yüz binlerden söz ediyoruz. Dersim’de Kürt ve Alevîleri katlettiler. Evlerinden ettiler. Çocukları analarından, babalarından ayırdılar ama bunun bile hesabı verilmiyor. 1980 darbesinin hesabı görülmüyor.” (BirGün, 11 Ocak 2015)

 

Halkların uyanışı

“Dünyada hep kötü şeyler yayılmıyor. İyi şeyler de yayılıyor. Yunan sağı bir laf etti: ‘Ege’deki balıklar Yunanlılarındır.’. CHP’li biri de atıldı, hemen ‘Ege’deki balıklar Türklerindir’ dedi. En doğruyu solcu başbakan Alexis Çipras ‘Ege denizi balıklarındır’ diyerek söyledi. (Özgür Gündem, 13 Şubat 2015)

 

Demirtaş sevgisi

“Selahattin Demirtaş’a büyük sevgi duyuyorum. Bu yoldan katiyyen vazgeçmemeli. Öteki partileri de çağırması lâzım: ‘Ülkeyi kurtarmak istiyorsanız önce bu kanlı dönemi bitirin’ diye. Bütün demokrasi taraftarı insanlar destek verirse, bu rejimi değiştirebiliriz.” (Özgür Gündem, 7 Şubat 2015)

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr