14 Ekim Cuma günü Şişli Belediyesi Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi’nde
ailesinin, dostlarının ve sevenlerinin yoğun katılım gösterdiği geceye kızı Deniz Türkali, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, Akın Birdal, Türkan Elçi, Firat Ceweri, Meltem Cumbul, Ertem Göreç, Mustafa Kemal Erdemol ve Lal Laleş konuşmacı olarak katıldı.

Vedat Türkali’nin kızı Deniz Türkali, “Çok önemli bir insan geldi geçti bu ülkeden. Onun kızı olduğum için, onun yakını olduğum için çok mutluyum ” sözleriyle duygularını dile getirdi.

"HER ZAMAN HALKIN YANINDA, HARAMİLERİN SALTANATINA KARŞI DURDU"
Gecenin ev sahipliğini yapan Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, “Vedat Türkali, Cumhuriyet tarihinin en büyük aydınlarından biriydi. Her zaman halkın yanında, haramilerin saltanatına karşı durdu. Okuyucusunu hiç hayal kırıklığına uğratmadı. Güzel günlerin gelmesi için beklemedi, güzel günler için ömrünü verdi.” diye belirtti.
Usta edebiyatçı Türkali’nin “Sultanahmet Cezaevi” adlı şiirini seslendiren Mert Fırat konuşmasında, “Bir gün tek başımıza kalsak da direnmenin ve dayanmanın, barış için savaşmanın, halkların kardeşliğini ve bu umudu kaybetmenin imkansız olduğunu gösterdi bana” dedi.

Gecede Boğaziçi Caz Korosu’nun konserinin ardından Onur Akın, Ferhat Tunç, Nevzat Karakış ve Adile Yadırgı kısa birer dinleti sundu. Nazım Alpman tarafından hazırlanan Vedat Türkali belgeselinin de gösterimi yapıldı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr