Taraf gazetesi, Ergenekon ve Balyoz belgelerini gazeteye getiren Yıldıray Oğur'u "bavulcu" ilan etti. Gazetede "Yedek bavulcu" başlığı sürmanşette yer alırken, "Yıldıray Oğur'un Baransu askerdeyken Ergenekon ve Balyoz belgelerini gazeteye getiren kişi olduğu ortaya çıktı" denildi.

O belgeleri manşetlerine taşıyarak Ergenekon ve Balyoz operasyonlarına zemin hazırlayan Taraf, Oğur'a "Yedek bavulcu" diyerek o dönem yazarı olan ve şu an tutuklu bulunan Baransu'ya denilen "bavulcu" hitabını da doğrulamış oldu.

Yıldıray Oğur da tutuklanacak mı?

Mehmet Baransu Balyoz Davası'nda kumpas iddialarına ilişkin yürütülen soruşturmanın ilk şüphelisi olarak tutuklanmıştı. Taraf gazetesinin bu itirafının ardından şimdi Yıldıray Oğur da tutuklanacak mı sorusu gündeme geldi. Şimdi savcıların bu itiraf sonrasında harekete geçmesi bekleniyor.

İtiraf içeren haberde, şu ifadeler yer aldı:

"Taraf'ta çalıştığı 5 yıl 5 ay için, 1 milyon liralık fazla mesai bedeli isteyen Oğur, bu dönemde attığı tartışmalı manşetleri imzam yok diye savundu. Ancak o manşetlerin atıldığı 2008-2012 yılları arasında yazıişleri işleri müdürlüğü ve yayın koordinatörlüğü görevlerini üstlenen Oğur, Baransu'nun askere gittiği dönemde Ergenekon ve Balyoz belgelerini gazeteye getiren kişiydi. Mehmet Baransu'nun kaynakları ile Kadıköy'deki çeşitli kafeteryalarda buluşan Yıldıray Oğur'un, Balyoz Darbe Planı belgelerini temin ederek bu belgelerin gazetede haberleştirilmesinde büyük rolü olduğu belirlendi."

Taraf'ın Yıldıray Oğur'a 'Yedek Bavulcu' dediği haber şöyle:

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr