Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, iddialar karşısında hala sessizliğini korurken basın bürosu şu açıklamayı gönderdi:

"İnternet sitenizde bugün yayınlanan "Eski MİT mensubundan ağır iddia: Aydınlık hareketini solu bölmek için biz kurduk" haberi tamamen asılsızdır. Aydınlık hareketinin bizzat Mehmet Eymür'ün başında olduğu Kontr-terör Dairesinin baş hedeflerinden biri olduğu herkesçe bilinmektedir. Ayrıca Mehmet Eymür kendisi de programda "Aydınlıkçılar beni yedi kalıba soktular." diyerek bu gerçeği dile getirmiştir.

Nasıl olur da sol ile mücadele etmek için kurulan Kontr-terör Dairesinin kurduğu bir örgüt, o daireyi etkisiz kılmış olur? Sadece bu olgu bile iddiaların saçma ve asılsız olduğunun bir kanıtıdır. Ayrıca aynı programda Genel Başkan Yardımcımız Nusret Senem Mehmet Eymür'ün yalan söylediğini ve iddialarının asılsız olduğunu söylemiş olmasına rağmen bunu haberinizde belirtilmemektedir.


Son olarak kendi haberinizin içeriğinde ve o gün yayınlanan programda bile haberinizin başlığındaki ifade geçmemektedir. Bu davranışlarınız habercilikten çok psikolojik savaş faaliyeti gibi görünmektedir."

Eski MİT mensubundan ağır iddia: Aydınlık hareketini solu bölmek için biz kurduk

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr