Patlama saat 10.50'de kentin en merkezi yeri olan Beşyol Mevkii'nde meydana geldi. Van Valiliği'ne 200 metre uzaklıkta, işyerlerinin yoğun olduğu ve AKP il binasının da bulunduğu yerdeki kulakları sağır eden patlamayla birlikte, ortalık savaş alanına döndü. Çok sayıda kişi yaralanırken, çevredeki binalar büyük hasar gördü, araçlar ve binalardan alevler yükseldi.

Bölgeye güvenlik güçleriyle, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralanan çok sayıda kişi ambulanslarla hastanelere taşınırken, itfaiye ekipleri ve TOMA'lar alevleri söndürdü. 

Van'daki saldırıya ilişkin Valilik'ten yapılan açıklamada, saat 10.50'de park edilen bombalı aracın infilak ettirilmesi sonucu 46'sı sivil, 2'si polis 48 kişinin yaralandığı belirtildi.

YAYIN YASAĞI

Başbakanlık'ın yazısı ile  Van'daki bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıya ilişkin geçici yayın yasağı getirildi.

OLAY YERİNDEN KARELER-VAN'DA PATLAMA 

BEŞİR ATALAY: ŞEHİDİMİZ YOK

AKP Van milletvekili Beşir Atalay saldırının olay yerine park edilen bomba yüklü bir minibüsle yapıldığını belirterek, "Burası Van’ın merkezidir. Beşyol kavşağı önemli bir merkezdir. Demokrasi nöbetleri de orada yapılmıştır. Orada bir bomba yüklü araç, getiriliyor park ediliyor ve o patlatılıyor. Ama hamd olsun o bina bizim binamız parti binamız zaten, bizim bayramlaşmamız yoktu, yarın programımız. Ama orada polis noktası vardır, önemli bir nokta. Tabi bir hedef de orası. Orada birkaç polisimiz yaralı. Bize verilen şu anda bilgi hastanelerimizde biri ağır yaralı, hayat riski taşıyan bir yaralımız var. Diğerleriyle ilgili hayat riski ifade edilmiyor. Dualarımız inşallah hayat kaybımız olmaz, yaralılarımız şifa bulur iyileşir. Hatırlanırsa kısa süre önce Van’da yine benzer bir olay olmuştu. Ona benzer bir olay olarak değerlendiriliyor. Ağır yaralanan kişinin bir sivil olduğu ifade edildi. Polislerimizden iki kişi yaralandı. Çok uzun süredir bu terör örgütü Van üzerinde çok çalışıyor. Ama Van’a sirayet edemediler. Van’da güçlü vatandaş desteği alamadılar. Vanlı bunlara karşı çok ciddi şekilde direndi. Buralarda da mahallelerde, diğer ilçelerimizde olduğu gibi yapmak istediler ama vatandaş bunlara çok ciddi tepki koydu, müsaade etmedi. Yani vatandaş, biz size oy verdik ama buna müsaade etmeyiz dedi. Bunlar hala zorluyorlar. Van insanı tabi teröre karşı çok duyarlı. Böyle ancak bomba yüklü araç vesaire ile tedirgin ediyorlar. Yoksa Van’da vatandaşın bunlara karşı desteği söz konusu değil" dedi.


"AK PARTİ İL BAŞKANLIĞI'NA DÖNÜK BİR SALDIRI" 

AKP Van Milletvekili Burhan Kayatürk ise "Patlamada şehidimiz yok ancak 11 sivilimiz yaralı. Hastaneye sevk edildiler. AK Parti İl Başkanlığı'na dönük bir saldırı" dedi. 

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr