Bitlis Valiliği tarafından organize edilen Nevruz kutlamasında güvenlik nedeniyle bir ilke imza atıldı.

Kutlama için Tatvan Feribot İşletme Müdürlüğü'ne gelen vatandaşlar, polis tarafından tek tek aranarak feribot içine alındı. Kutlama programına Bitlis Valisi Ahmet Çınar, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Gezer, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, ilçe kaymakamları, belediye başkanları, kurum amirleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Program feribotla Van Gölü turu atılmasıyla başlandı. Kavurma ve pilavın ikram edildiği kutlamada, davetliler güvertede şarkılar eşliğinde bol bol halay çekti.



Programda konuşan Bitlis Valisi Ahmet Çınar, Nevruzu daha büyük bir katılımla Bitlis İl Merkezi'nde kutlayacaklarını ancak güvenlik nedeniyle feribotta böyle bir kutlama palnladıklarını söyledi. Vali Çınar, "Nevruz bütün Asya'nın ortak kültürüdür. Türk ve Arap dünyasının, İran, Azerbaycan, Afganistan, Tacikistan, Kazakistan ve Türkmenistan gibi devletlerde halk tabanında kutlanan ve devlet töreni halinde ciddiye alınan çok önemli bir etkinliktir. Nevruz, bir yenilenmenin baharla bir bereket, emek, toprakla haşır neşir olma ve yeniden diriliş gibi birçok anlamları vardır.

Nevruzu, Bitlis merkezde Ulu Cami Meydanı'nda halkla kutlamayı planlalıyorduk. Ancak terör olaylarından dolayı gemide kutlamaya karar verdik. Bütün bereketi ve üretimi öldüren, huzur ile yatırımcıyı kaçıran, insanların ve dünyanın başına bela olan terörün son vahim eylemlerinden sonra, şehir merkezinde hem eğlence boyutu hem de başka etkinlikleri iptal ettik. Bundan dolayı bu gemimizde sporcularımız, öğrencilerimiz, gençlerimiz, halkımız ve halk temsilcilerimizle bir araya geldik" dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr