İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Valiliği tarafından düzenlenen ve ilçedeki kamu, kurum ve kuruluşların yetkilileriyle sivil toplum örgütleri temsilcilerinin katıldığı 'İlçe Buluşmaları' kapsamında Ümraniye'yi ziyaret etti.
Ümraniye Belediyesi'nin Meclis Salonu'nda gerçekleşen buluşmada bir konuşma yapan Vasip Şahin, dün Ankara'da yaşanan bombalı terör saldırıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Menfur bir saldırı yaşandığını ve milletçe herkesi yasa boğduğunu belirten Vali Şahin, hayatını kaybeden vatandaşlar için Allah'tan rahmet, yaralılar için de acil şifa temennisinde bulundu.

Şahin, "Bölgemize, ülkemize, coğrafyamıza ve medeniyetimize yapılan bu saldırılar basit saldırılar değildir. Hedefleri, stratejileri çok aşikar olan saldırılardır. Ancak bu millet, bu medeniyetin evlatları tarih boyunca bu saldırılara maruz kaldı ancak hepsinin altından kalkmayı başarabildi ve dim dik bugüne kadar geldi. Bundan sonra da yılmadan kararlılıkla devam edecektir" dedi.

"İSTANBULUMUZDA TUTMUYOR VE TUTMAYACAK İNŞALLAH"

İstanbul'da da zaman zaman terör saldırılarının yaşandığını hatırlatan Vasip Şahin, "İstanbul'da hamt ediyorum Türkiye'nin diğer bölgelerinde olduğu gibi İstanbullular da azami derecede hassasiyet içerisinde bu tür olayların amacının, hedefinin ne olduğunu çok iyi biliyorlar. Bu bilinçle de birbirleriyle daha çok sarılıyorlar, kenetleniyorlar. Hamt olsun bizi birbirimize düşürmeyi hedefleyen bu planlar, bu milletin basireti, feraseti sayesinde hem ülkemizde hem de İstanbulumuzda tutmuyor ve de tutmayacak inşallah" diye konuştu.

"POLİS JANDARMA OLARAK TERBİRLERİMİZİ EN ÜST DÜZEYDE ALIYORUZ"

Şahin, "Tabi ki, devlet olarak, polis, jandarma olarak tedbirlerimizi en üst düzeyde alıyoruz. Yaşadığımız olayların çok daha fazlası önlenmiştir. Bunun bilinmesini özellikle rica ediyorum. Zaman zaman meydana gelen olaylar bizi 'acaba tedbir noktasında bir takım zafiyetler mi yaşanıyor?' duygusuna sevk edebilir ancak inanın bu konudaki görevli ve sorumlu arkadaşlarımız gece-gündüz demeden görevlerini en iyi şekilde yapmaya çalışıyorlar. Biz şehrimizde yaşayan hemşehrilerimizden hem istihbarat hem de moral motivasyon noktasında azami destek alıyoruz. Bunun artması lazım, dikkatli ve duyarlı bir şekilde devam etmesi lazım. Bu destekten dolayı tüm İstanbullulara teşekkür ediyorum

İSTANBUL'DA YAŞAYAN SURİYELİ MÜLTECİLER

Vali Şahin, İstanbul'da yaşayan Suriyeli mülteci sayısıyla ilgili de bilgiler verdi. Şahin, "İstanbul'da kayıtlı 400 bini bulan ancak 500 bin civarında olduğunu tahmin ettiğimiz Suriyeli mülteci topluluğu misafir ediyoruz. Bu İstanbulluların ve milletimizin hamiyetiyle gerçekleşen hadisedir. Bunlar bizim kardeşlerimizdir. Bugün bize muhtaç hale gelmişlerdir. Can güvenlikleri tehdit olduğu için yerleri yurtları kalmadığı için bizlere sığınmışlardır. Bizler onlara sadece kapımızı değil gönlümüzü de açtık" diye konuştu.

İSTANBUL'DA İLÇE İLÇE GEZMEYE BAŞLADIK

Vasip Şahin, Ümraniye ziyaretinin amacını da "İstanbul'da İlçe ilçe gezmeye başladık. Birlikte görev yaptığımız arkadaşların taleplerini, önerilerini almak ancak daha fazla sivil toplum kuruluşlarımızın, meslek gruplarının, bizlere iletmek istedikleri sorunları, önerilerini, eleştirilerini alıp birlikte değerlendirmek, önümüze gelen hususları bir an önce karşılamak" şeklinde açıkladı.

Ümraniye Buluşmaları'na Vasip Şahin'in yanı sıra Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Belediye Başkanı Hasan Can, ilçe kurum müdürleri, kamu ve özel hastanelerin temsilcileri, muhtarlar, okul müdürleri, oda ve meslek teşekkülleri, okul aile birliği başkanları, üniversite yöneticileri, sivil toplum kuruluşları başkanları ile belediye meclisi grup başkanları katıldı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr