Kavgaya karışan bazı kişiler polis tarafından yakalanmış ve Bıyık'ın kendi kendisini vurduğunu iddia etmişlerdi. Polis, vurulmanın ne şekilde gerçekleştiğini araştırıyor.

VURULDUKTAN 15 GÜN SONRA ÖLDÜ

Hasköy, Müverri Ali Caddesi üzerinde bir kuyumcu dükkanında 7 Mayıs tarihinde meydana gelen olay görgü şahitlerine göre şöyle gelişti; İddiaya göre altın toptancısı Ahmet Nurol Bıyık (50), 650 gram altın alacağını tahsil etmek için S.E ve G.T'nin sahibi olduğu kuyumcu dükkanına gitti. Ahmet Nurol Bıyık ile dükkan sahipleri arasında önce tartışma sonra kavga çıktı. Dükkan sahipleri ve çalışanları yalnız olan Bıyık'a saldırdı, kavgaya dışarıdan gelen bazı şahısların da katılmasıyla ortalık adeta savaş alınana döndü. Bu sırada kendisini korumak için ruhsatlı silahını çeken Ahmet Nurol Bıyık ile dükkanda bulunanlar arasında mücadele devam etti. Bu sırada silah patladı ve Ahmet Nurol Bıyık, göğsünden vurularak yaralandı. Yaralanmasına rağmen Ahmet Nurol Bıyık, kendisiyle kavga eden kişiler tarafından darp edilmeye devam edildi. Sonunda çevreden yetişenler tarafından hastaneye kaldırıldı ve 15 günlük yaşam mücadelesini kaybederek öldü.

KENDİ KENDİNİ VURDU DEDİLER

Polis tarafından olayla ilgili yapılan soruşturmada kavgaya karışan bazı şüpheliler gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler, Ahmet Nurol Bıyık'ın kendi kendini vurduğunu söylediler. Bu kişiler ifadelerinin alınmasından sonra serbest bırakıldı.

GÖRÜNTÜ ANALİZİNDE BAŞKA BİR KİŞİ VURMUŞ OLABİLİR DENİLDİ

Olayla ilgili ortaya çıkan güvenlik kamera görüntülerinde olayın saniye saniye görüntülendiği ortaya çıktı. Kavga sırasında Ahmet Nurol Bıyık'ın belindeki silahı çektiği, diğer kişilerin de onun elindeki silahı almaya çalışmaları görüldü. Bir ara silahın elden ele gezdiği görülürken Ahmet Nurol Bıyık'ın vurulma anı da kamera görüntülerine yansıdı. Kamera görüntülerinde vurulmasına rağmen Ahmet Nurol Bıyık'ın darp edilmeye devam edildiği görüldü. Görüntülerle ilgili yapılan analizde Ahmet Nurol Bıyık'ın kendi silahı ile başkası tarafından vurulma ihtimalinin doğması üzerine olayla ilgili yeni bir soruşturma başlatılacağı öğrenildi.

Öte yandan babasını bir cinayete kurban gittiğini söyleyen Ahmet Nurol Bıyık'ın oğlu Muhammet Hasan Bıyık "Babamın yanına geldiğimde benim uzaklaşmamı beni de vuracaklarını söyledi. Onu hastaneye götürdüm. Şüpheliler orada da babama saldırmaya devam ettiler. Babamı öldürdüler." dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr