Sarıyer Bağlar mevkisinde geçtiğimiz gün sabaha karşı meydana gelen olayda bir otomobil sürücüsü trafik kazasında yaralanan köpeği öldürmek için bile bile üzerinden geçti. Edinilen bilgiye göre, sabaha karşı gezmek için kulübesinden çıkan köpek yola indi. Bu sırada hızla gelen kamyon sürücüsü yanlışlıkla köpeğe çarptı. Kamyon sürücüsü durmadan yoluna devam ederken arkadan gelen bir otomobil sürücüsü ise yaralanan köpeği öldürmek için bile bile üzerinden geçti. Yaşanan vahşetten yaklaşık yarım saat sonra aynı bölgeden geçen bir vatandaş yaralı köpeğin komşusuna ait olduğu fark ederek durumu köpeğin sahibi Mustafa Bülbül'e haber verdi. Bunun üzerine olay yerine gelen Bülbül köpeğini alarak en yakın veterinere götürdü. İsminin “Rex” olduğu öğrenilen köpek tedavi altına alınırken Mustafa Bülbül de olayın nasıl gerçekleştiğini araştırmaya başladı. Olay anının güvenlik kamera görüntülerine ulaşan Bülbül gördükleri karşısında şoke oldu.

“Köpeğimin başında 10 saniye bekliyor, arabasının lastiklerini ayarlıyor ve üzerinden çiğneyip geçiyor”
Otomobil sürücüsünün köpeğini zevk için bile bile öldürdüğünü söyleyen Mustafa Bülbül yaşananları anlattı. Yaşanan vahşete isyan eden Bülbül, “Vahşice bir olay gerçekleşti. Biz geceleri köpeklerimizi birer saat serbest bırakıyoruz. Köpeklerin arkadaşları var. onlarla dolanıp sonra buraya geri geliyorlar. Köpek serbest kaldığında şurada aşağıda Bağlar mevkiine inerken vahşice köpeğimi çiğniyorlar. Kamyon vuruyor. Kamyonu da kabul etmiyorum çok hızlı. Oradan insanda geçebilir. Kamyon vuruyor köpeğimi fırlatıyor. En vahşice olanı da oradan bir tane adam geliyor. Köpeğimin başında duruyor ve 10 saniye bekliyor, zevkine öldürüyor, işkence yaparak öldürüyor köpeğimi. Köpeğimin başında 10 saniye bekliyor, arabasının lastiklerini ayarlıyor ve üzerinden çiğneyip geçiyor. Köpeğime işkence yapıyor. Ben kamyonu da suçlu buluyorum. Maden vurdun al köpeği kaldırıma kaldır, veterinere haber ver. Ben bunun peşindeyim bırakmayacağım yakasını. Bunu yapanı görenlerin ihbar etmesini istiyorum. Bunu yapanın insan olmadığını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Vahşet anı kamerada
Rex isimli köpeğin ezilme anı çevrede bulunan güvenlik kameralarına yansıdı. Kameralara yansıyan görüntülerde, hızla gelen kamyon sürücüsü köpeğe çarpıyor. Köpek çarpmanın etkisiyle yola savruluyor. Kamyon sürücüsü ise durmadan yoluna devam ediyor. Bu sırada yaralanan köpek hareketsiz yolun ortasın yatıyor. Bir süre sonra yoldan geçmekte olan bir otomobil sürücüsü aracıyla köpeğin başında bir süre bekliyor. Ardından aracının tekerlerini köpeğin üzerine denk gelecek şekilde ayarlayan sürücü yaralı köpeği öldürmek için üzerinden geçiyor. Aracın altında kalan köpek bir süre sürükleniyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr