Reyhanlı katliamından önce devlete istihbarat ulaştığını gösteren belgeleri sızdırmakla suçlanan Utku Kalı’nın davasının son duruşması bugün görüldü. Amasya Ağır Ceza Mahkemesi, Kalı'nın beraatine ve tutuklu kaldığı süre içın tazminat isteminde bulunabileceğine karar verdi.

Utku Kalı'nın avukatlarından Selin Yılmaz savunmasında şunları söyledi:

“Müvekkil sanık tutuklamaya sevk edildiğinde savcılık soruşturma dosyasında sadece şu 3 delil ile bulunmaktadır; 1- A5 boyutunda boş beyaz kağıt, 2- 22.05.2013 tarihli nöbet listesi (müvekkil sanığın nöbetçi çavuş olarak askerlerin nöbet saatlerini ayarladığı dosya kapsamında sabittir) Savcılık kararı olmaksızın gözaltına alınan Kazım Zeycan’ın dolap aramasında da 21.05.2013 tarihli nöbet listesi bulunmuş olup, aramayı yapan askeri görevli tarafından ‘imzasız, herhangi bir gizlilik ibaresi yok’ denilerek doğal olarak delil sayılmamıştır. Dolayısıyla Kazım Zeycan için tutuklama sebebi sayılmayan nöbet çizelgesi, müvekkil sanık bakımından tutuklama sebebi sayılmıştır. 3- 21.05.2013 tarih ve 21:21 saatli istihbarat belgesi (diğer santral görevlisinin görev saatinde gelen istihbarat evrağı)”

Yılmaz, “Müvekkil sanığın görev saatleri dava dosyası kapsamında sabittir. Müvekkil 08:00-20:00 saatleri arasında görev yapmaktadır. Çöp kutusunda bulunan belgenin saati ise 21:21’dir. Yani Kazım Zeycan’ın görev saatinde gelmiştir. Müvekkil ile herhangi bir alakası yoktur. Dolayısıyla Kazım Zeycan için görev saatinde olmasına rağmen tutuklama sebebi sayılmayan çöpte bulunan belge, müvekkil sanık bakımından tutuklama sebebi sayılmıştır” dedi. (Sputnik)

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr