Tedavi gördüğü hastanede geçen cuma günü 80 yaşında hayatını kaybeden Türk basınının duayen isimlerinden Milliyet Gazetesi eski genel yayın yönetmeni ve yazarı Doğan Heper, İstanbul'da son yolculuğuna uğurlanıyor.

İLK TÖREN MİLLİYET GAZETESİ'NDE

Usta gazeteci için ilk tören, 53 yıl çalıştığı Milliyet Gazetesi'nde yapıldı. Gazetenin Şişli'deki binasında düzenlenen törene başta Heper ailesi olmak üzere, Milliyet çalışanları ve meslektaşları katıldı.

Törende Doğan Heper'in eşi İffet Heper, kızları Başak Heper Kızıldemir ile Demet Heper, damadı Kanat Kızıldemir ve torunu Efe Kızıldemir de hazır bulundu. Heper ailesi ve Milliyet çalışanları Türk bayrağına sarılı tabutun başında gözyaşı döktü.

"BIRAKTIĞI EN ÖNEMLİ MİRAS BUDUR"

Törende konuşan Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mete Belovacıklı, Heper'in 53 yıl boyunca hayatının en önemli noktasının Milliyet olduğunu belirterek, "Hepimizin ağabeyi, ustası olarak aramızdan ayrılıyor" diye konuştu.

Belovacıklı, "Milliyet'i milliyet yapan ilkelere sahip çıkmak onu geliştirmek, varlığını sürdürmek onun için birinci öncelikti. Geride bıraktığı en önemli miras budur. Bu mirası genç arkadaşlara bırakarak onu yolcu ediyoruz. Mekanı cennet olsun hepimizin başı sağolsun" dedi. 

HELALLİK ALINDI

Mete Belovacıklı'nın konuşmasının ardından Doğan Heper için helallik alındı, dua edildi. Heper'in cenazesi, karanfillerle gazeteden uğurlandı.

YALÇIN BAYER : ÇOK SAYGIN GAZETECİLİK YAPTI

Törene katılan Hürriyet Gazetesi yazarı Yalçın Bayer, Doğan Heper'in çok saygın gazetecilik yaptığını söyledi. Bayer, "Bana göre yönetici anlamında son yılların en önemli gazetecilerinden biriydi. Milliyet'in Abdi İpekçi ekolünü bugüne kadar getiren en önemli yöneticilerinden biridir. Böyle önemli bir gazeteci, Babıali tarihine iz bırakan yaşayanlardan şu anda 10 kişiden biridir" şeklinde konuştu.

ALTAN ÖYMEN: BÜTÜN HAYATINI GAZETECİLİĞE ADADI

Gazeteci-yazar Altan Öymen, bütün hayatını gazeteciliğe adadığını belirttiği Doğan Heper'in çok önemli bir gazeteci olduğunu ifade etti. Öymen, "Gazeteci gibi yaşamak, ona ait, onun özelliklerindendi. Genel yayın müdürü olduğu zaman sabahtan itibaren gazetenin başındaydı. Aktif gazetecilikten ayrılıp yazar olarak devam ettikten sonra yine aktifmiş gibi aynı şeyleri yapardı. Hayatı gazetecilikle geçti. Ailesine ve tüm Türk basınına ve Milliyet okurlarına başsağlığı dilerim" ifadelerini kullandı.

ZİNCİRLİKUYU MEZARLIĞI'NA DEFNEDİLECEK

Doğan Heper, Levent Afet Yolal Camii'nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda defnedilecek.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr