Uzun bir süre boyunca Google’da CEO’luk görevini üstlenen, şimdilerde ise Alphabet isimli şirketin yönetim kurulu başkanlığını üstlenen Eric Schmidt ilginç bir fotoğraf ile gündeme oturdu. Eric, iPhone kullanıyor!
Eric Schmidt ve iPhone!
Bu habere neden ironi dediğimizden hemen bahsedelim. Dünyanın en çok kullanılan mobil işletim sistemi olan Android, Google’ın bir ürünü. Google ise Alphabet isimli merkez şirketin bir markası. Yani bir diğer söylemle Google, Alphabet ve Android aynı çatı altındaki marka, ürün ve hizmetler.


Güney Kore’de düzenlenen bir etkinliğe katılan Eric Schmidt, etkinlik içerisinde fotoğraf çekerken görüntülendi. Buraya kadar her şey normal. Ancak yönetim kurulu başkanının elindeki telefon, kendi şirketinin ezeli rakiplerinden biri olan Apple’ın ürünü.
iPhone 6 veya iPhone 6s olduğu görülebilen telefonda çekilen fotoğraf, daha sonra başka birine gönderiliyor. Eric Schmidt ise olan bitenden habersiz bir şekilde telefonunu kullanmaya devam ediyor. Daha önce benzer ironiler diğer şirketlerin yöneticilerinde de görülmüştü. Örneğin üst düzey bir BlackBerry çalışanında da iPhone’u görmüştük. Apple’ın kurucu isimlerinden Steve Wozniak da tam aksi şekilde iPhone yerine Android işletim sistemli cihazlara övgü dolu sözler söylerken basın mensuplarına yakalanmıştı.
Apple – FBI Gerginliği Obama’ya Kadar Ulaştı

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr