16 Nisan şaibeli referandum sonucuna ve YSK'nin skandal kararlarına ana muhalefet partisi olarak CHP Genel Merkezi'ne daha somut adımlar atması çağrısında bulunan CHP Üsküdar Gençlik Kolları'nın ardından birçok gençlik örgütünden de açıklama yayımlandı. CHP Beşiktaş Gençlik Örgütü, CHP Gaziosmanpaşa Gençlik Örgütü ve Toroslar CHP İlçe Gençlik Kolları da yayımladığı deklarasyonla CHP Genel Merkezi'ne çağrıda bulundu.

CHP Beşiktaş Gençlik Örgütü'nden yayımlanan deklarasyon şöyle:

"Şüphesizki ülkemizin kaderini tayin edecek referandum sürecinde 7 den 70'e tüm unsurlarımızla gece gündüz demeden cumhuriyetimize, hukuğa, demokrasiye ve en önemlisi de insanca duyguların tümüne sahip çıkmak için, şehitlerimizden aldığımız mirası yine Atatürk'ten aldığımız görev bilinciyle yerine getirmek için var gücümüzle çalıştık. Bunu hiçbir karşılık beklemeden sadece ve sadece ülkemiz ve geleceğimiz için yaptık. Gelinen noktada ise birileri sandıkla kazanamadıkları ikballerini türlü haydutluk ve hırsızlıkla hayata geçirmek istiyor.Yine onlar ATI ÇALIP ÜSKÜDAR' A GEÇERKEN #Hayır'a yakalaniyor.

Milli iradenin tecellisini engelleyip insanların geleceğini çalan bu haydutça düzeni tanımıyor ve şehirlerimizden yükselen binlerce #hayır seslerini yürekten selamlıyoruz. Bu süreçte zaten tıkanmış olan hukuk yollarını netice alınamayacağını bilerek zorlamak ancak ve ancak başta biz gençler olmak üzere milyonlarca vatandaşın emeğini ve geleceğini çalanları Üsküdar'a kadar izlemekten başka bir anlam ifade etmemektedir. Bizler üzerimize örtülmek istenen bu karanlığı yırtıp atmaktan başka bir ihtimali düşünmüyoruz. Bu süreçte sonuç alınamayacak girişimlerle parti örgütlerini ve milyonlarca insanın #hayır iradesini pasifize etmekten başka bir sonuca varmayan bu çabalara yönelen parti idarecilerini uyarıyor ve #hayır'a gereğince sahip çıkmaya davet ediyoruz.


Milyonlarca insanın iradesini çalan bu haydut zihniyete karşı sesimizi parti olarak daha gür çıkarmak gerektiğine inanıyoruz. Aksi halde ülkenin geleceği için gecesini gündüzüne katan, cumhuriyet ve demokrasiye sahip çıkmak için durmaksızın çalışan #Beşiktaş örgütünün ve milyonlarca #hayır'ın vebali siz kıymetli parti yöneticilerinin üzerindedir. Bu hukuksuzluğa razı gelinmesin, gereği yapılsın! Örgüt ve millet artık bu haydutça düzene bir dur demekten başka bir ihtimali kesinlikle kabul etmeyecektir. Eğer bundan başka bir ihtimali düşünenler olursa, milyonların vicdanına ve tarihe bunun hesabını vermek görevini geçmişte eşi benzeri görülmemiş bir utanç içinde şüphesiz ki yerine getireceklerdir. Biz bu ihtimalin ve tavrın ortağı değiliz. O nedenle bu referandumu tanımıyoruz! Partimizi milyonlarca #hayır iradesine sahip çıkmak için mahkemeye baş vurmaktan daha fazlasını yapmaya çağırıyoruz!"

 HAYIR'ın kazandığı Üsküdar'da gençlik kollarından CHP Genel Merkeze çağrı: Somut adım atın CHP Gaziosmanpaşa Gençlik Kolları Başkanı Gökmert Böcek'in açıklaması şöyle:

"Bizler, Gaziosmanpaşa gibi bir ilçede 60 gün boyunca dişini tırnağına, gecesini gündüzüne katmış; astığı tüm pankartlar yırtılmasına rağmen yılmayıp ertesi gün fazlasıyla hepsinin yenisini asmış, memleketi ve partisi için hayatından sürekli fedakarlıkta bulunmuş ve bunun karşılığını oylarımızın sürekli yüzde 20'lerde seyrettiği Gaziosmanpaşa'dan %44 hayır çıkmasında emeği olan CHP Gaziosmanpaşa Gençlik Örgütü'nün fertleriyiz.   Bizler "hayır bitmedi, daha yeni başlıyor!" diyebiliyorsak, genel merkezimiz de gençlere kulak verip daha cesur adımlar atmalıdır.   Bizler partimiz ve ülkemiz için her türlü fedakarlığı gösterip her türlü mücadeleyi gösteriyorken, bizim referandum akşamı YSK önündeki bekleyişimize kısa bir süre katılıp, kendisine bir soru sorduğumuzda ise adeta kaçan milletvekilleri görmeyi hazmedemiyoruz.   Bizler referandum akşamı umutla ve inançla sandıkları terketmeyip hayır için mücadele ederken, sayın genel başkanımızın yaptığı cılız, umutları bitiren, inançları yıkan açıklamalarını kabul etmiyoruz.   Bizler sokaklarda hayır için mücadele verirken sadece cılız açıklamalar yapmakla yetinen CHP Genel Merkezi'ni; bir an önce CHP'nin özüne dönmeye, direnmeye ve mücadeleye davet ediyoruz."


CHP Toroslar İlçe Gençlik Kolları'nın açıklaması şöyle:

"Milletin istiklâlini, yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır."
1947’de Sandığın Namusuna Sahip Çıkan #Mersin’den, Başkaldırının Başkenti #Ankara’ya SELAM OLSUN!


Yıllar yılı iktidarı şaibeli seçimlerle ele geçiren, defalarca sivil darbe yapan mevcut #iktidar hukuksuzluğun zirvesini zorlayıp, kanuna aykırı olarak 16 Nisan 2017 tarih ve 560 Sayılı #YSK Kararı ile #referandum sonucunda istediğini “cebren ve hile” ile elde etmiş ve temsili demokrasinin temel öğelerinden biri olan sandığı kendi eliyle lekelemiştir. Yaklaşık 2.5 milyon şaibeli oyu geçerli sayan, tam #hukuksuzluk başvurumuzu reddeden, hileye boğulmuş YSK’nın #gayrimeşru referandum sonuçlarını #tanımıyoruz!


Bu referandumda #seçmen görevini layıkıyla yerine getirip sandığa %84 gibi büyük bir oranla #katılım sağlamış; özgürlüğüne, demokrasisine, hukuk devletine sahip çıkmıştır. 16 Nisan, öncesi ve sonrası sürecinde %48.79'un her bir bileşeninin elinden geleni yaptığına inanmaktayız. Unutulmamalıdır ki 15 yıldır değiştirmek için ülkeyi viran ettikleri 1982 (Darbe) Anayasası %90'ın üzerinde #oy oranı ile kabul edilmiştir. Yani; demokrasi = sandık formülü baştan sona hatalı bir varsayımdır; çünkü demokrasinin bir türü olan temsili demokrasinin yalnızca bir öğesidir #sandık. Siyasi tarihe baktığımızda Başbakan Binali Yıldırım’ın aksine sandıktan #Kenan Evren, #Mussollini, #Hitler, #Çavuşesku, #Stroessner gibi diktatörlerin çıktığını da görmekteyiz biz. Geldiğimiz son noktada gözler önüne serilen bir gerçek var ki; ülkemizin demokratik geleceğini; #yozlaşmış siyasetin entrikalarla elde ettiği sonuçlar değil; bu vatanın varlığı, birliği ve bağımsızlığı için yüreğini ortaya koyarak Cumhuriyet’e, demokrasiye ve özgürlüğe sahip çıkan yiğitler belirleyecektir.


Vakit #sivilitaatsizlik yolu ile #direnme vaktidir; haksızlığa, hukuksuzluğa, adaletsizliğe karşı...
Bu demokratik #toplumsal #hareketin lokomotifliğini yapabilecek en büyük çatının, Cumhuriyet'in ve çok partili hayatın kurucusu Cumhuriyet Halk Partisi'nin olduğuna inanmaktayız. 16 Nisan'dan bugüne kadar geçen süreye rağmen Genel Merkezimizi, bağımlı ve güdümlü #yargı ile vakit kaybetmek yerine; hiçe sayılan demokrasinin, yönetimin ve devletin ana unsuru olan #toplum tarafından yeniden tesis edilmesi yönündeki mücadeleyi desteklemek ve yönlendirmek üzere #alanlarda görmek istiyoruz.

Unutulmamalıdır ki; Ankara sadece ülkemizin #siyasi başkenti değildir, aynı zamanda emperyalizme karşı #bağımsızlığın, #kurtuluşun ve #devrimin sembolü, başkaldırının başkentidir!
Bizler, 1947’de sandık sonuçlarına #hile karıştırılmak istendiğinde "Sandık bizim namusumuzdur" diyen MersinArslanköylülerin mücadelesini rehber edindik! Bugün sandığın namusunu korumak; ülkemizi, demokrasimizi ve#Cumhuriyet'imizi tek adama bırakmamak adına, başkaldırıyoruz, meydanlardayız!


Selam olsun, her türlü hukuksuzluğa ve hileye karşı sandık başlarında, adliyelerde, sokaklarda, meydanlarda, bizimlebirlikte direnen demokrasi sevdalılarına!..

Selam olsun ilk kıvılcımı ateşleyen Üsküdar İlçe Gençlik Örgütündeki yoldaşlarımıza!..
Yaşasın Toroslar’da %59.3 "Hayır" çıkaran örgütlü mücadelemiz!..

#Tufan başladı, #Nuh nerede?
#CHPToroslarİlçeGençlikÖrgütü
#DahaFazlaCesaret #HayırDahaBitmedi #CHP #HAYIR #GeleceğimİçinHayır #BaşkanlığaHayır #BaşkaGelecekMümkün"

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr