N.T.'nin annesi, geçen yaz tedavi görmeye başladığında iddiaya göre, kendisini 'Psikiyatri doktoru Berkan Soylu' olarak tanıtan ve beyaz önlük giyen Mustafa Ö., hastane bahçesinde yanına gelerek yardımcı olabileceğini söyledi. Genç kız ile gerçekte semt pazarlarında seyyar satıcılık yapan Mustafa Ö., bir süre telefonda görüşmeye başladı. Daha sonra çalılık bir alana götürdüğü N.T.'yi öpmeye başladı. N.T.'nin iddiasına göre, "Öperken görüntüleri çektim. Bu görüntüleri ailene gösteririm. Benimle ilişkiye girmeye mecbursun" diyerek tehdit etti. Bunun üzerine korkuya kapılan N.T., cinsel ilişkiye girdi. Bir süre sonra da ailesinin yaşadığı Hatay'a döndü. Burada da genç kızı rahat bırakmayan Mustafa Ö., "Benimle ilişkiye gireceksin. Yoksa görüntüleri internete yüklerim. Seni de aileni de rezil ederim" diyerek şantajlarına devam etti. Adana'ya gelen N.T. ile tekrar ilişkiye giren Mustafa Ö., iddiaya göre bu kez genç kızın cüzdanından 30 lirasını aldı.

POLİS YAKALADI

Tehdit ve şantajlardan kurtulmak isteyen N.T. son olarak telefonuna gelen  tehdit mesajından sonra polisi arayarak yardım istedi. Adana'da buluşma yerine gelen Mustafa Ö., polisler tarafından yakalandı. Cumhuriyet Savcısı, tutuklu Mustafa Ö. hakkında, nitelikli cinsel saldırı, şantaj, yağma ve hakaret suçlarından 27 yıla kadar hapis cezası istemiyle 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açtı.

'EVLENECEKTİK' SAVUNMASI

Mustafa Ö., savunmasında şunları söyledi:
"Kendimi doktor olarak tanıttım. Ama işlerinde yardımcı olacağımı söylemedim. İlişkimiz 1 yıl sürdü. Bu sırada bir kez cinsel ilişkiye girdik. Son olarak buluşmak için Adana'ya çağırdığım da 300 lira istedim ama borç olarak istedim. N.T. ile beraber olduktan sonra çekip gitseydim 'Kötü adam' olurdum ama kendisiyle evlenme kararı almıştık. Sevgi mesajının dışındaki mesajları beni terk etmemesi için attım. Benim de suçum var ama karşı tarafın da suçu var."

CİNSEL SALDIRIDAN BERT, ŞANTAJDAN CEZA

Karar duruşmasına çıkan Mustafa Ö., son sözünde, bu süreçte çok mağdur olduğunu belirterek, "Sadece mesajla hakaret suçlamasını kabul ediyorum. Beraat ve tahliye istiyorum" dedi. Sanığı şantaj suçundan 1 yıl 6 ay hapis ve hakaret suçundan da 5 bin 400 lira adli para cezasına çarptıran mahkeme heyeti, cinsel saldırı ve tehdit suçundan ise oy çokluğuyla beraat kararı verip, tahliye etti. Yargıtay kararı onarsa, Mustafa Ö. yattığı süre düşülerek kalan cezasını çekecek.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr