UNIQ Açıkhava Film Festivali, 1 Haziran'da UNİQ İstanbul ve Başka Sinema işbirliğiyle kapılarını izleyicilere açacak. Festival bu yılın en çok konuşulan filmlerinden ‘La La Land’ ile başlayacak. Haftanın 3 günü film gösterimi olacak etkinlik, ölümünün birinci yıldönümünde Tarık Akan'ın anısına gösterilecek ‘Sürü’ filmiyle 16 Eylül'de kapanacak.UNIQ Açıkhava Film Festivali, Türkiye'nin en uzun süren açıkhava sinema festivali olma özelliğine sahip.

Dünya sinemasından seçkiler

Başka Sinema tarafından hazırlanan festival programında Cannes, Berlin, Venedik gibi saygın festivallerden ödülle dönmüş, Oscar kazanmış ya da aday olmuş yabancı filmler, Türkiye'de son bir yılda yapılmış en önemli bağımsız sinema örnekleri, Pedro Almodovar, Ken Loach, Jim Jarmusch, Asghar Farhadi, Reha Erdem, François Ozon, Oliver Stone, Yeşim Ustaoğlu, Pablo Larrain gibi dünyaca ünlü yönetmenlerin son filmleri, dünya sinemasının yeni yıldızları olmaya aday genç yönetmenlerin yapıtları gösterilecek.

UNIQ Açıkhava Film Festivali'nde film gösterimleri yaz boyunca Salı, Perşembe ve Pazar akşamları hava karardıktan sonra UNIQ Açıkhava Sahnesi'nde gerçekleşecek.

FESTİVALİN HAZİRAN PROGRAMI ŞÖYLE:

1 Haziran Perşembe / LA LA LAND

4 Haziran Pazar / JULIETA
6 Haziran Salı / JACKIE
8 Haziran Perşembe / KISA FİLM GECESİ
11 Haziran Pazar / MOONLIGHT (AYIŞIĞI)
13 Haziran Salı / PRINCESS MONONOKE
15 Haziran Perşembe / ELLE
18 Haziran Pazar / 1) MY LIFE AS A ZUCCHINI (KABAKÇIĞIN HAYATI) 60′ + 2) THE RED TURTLE (KIRIMIZI KAPLUMBAĞA) 80′
20 Haziran Salı / CAPTAIN FANTASTIC (KAPTAN FANTASTİK)
22 Haziran Perşembe / PATERSON
25 Haziran Pazar / I, DANIEL BLAKE
27 Haziran Salı / DESIERTO
29 Haziran Perşembe / ALBÜM

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr