Ünal Aysal’ın yeniden Galatasaray Kulübü Başkanı olmayı düşündüğü yönünde son dönemde çıkan iddialar Sarı-Kırmızılı camiada büyük ses getirdi. Aysal, konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmazken eski başkana yakınlığıyla bilinen Galatasaray camiası içinden bazı etkili isimlerle gerçekleştirdiğimiz görüşmede önemli bilgiler edindik.

Aysal’a yakın isimler, “Ünal Aysal, 2011’de iş başına geldiğinde şartlar bugünkünden de kötüydü. Yeni yönetimin elinde kontratlı 4 futbolcusu kalmış olan bir takım vardı. Aysal, inanç ve yürekle yepyeni bir Galatasaray yarattı. Bugün hiç kimse o devri hatırlamak dahi istemiyor ve Ünal Aysal bunun için suçlanıyor.

Ünal Bey hep şunu savunmuştur: Sıra dışı sorunlar, sıra dışı çözümler gerektirir; buna da tecrübe, cesaret ve vizyon ile ulaşılabilinir. Ünal Aysal, son aylarda bu kadar büyük karalama kampanyasından sonra ancak Galatasaray camiasında büyük bir toplum desteği olursa belki ikna edilebilir. Aksi takdirde geri dönmesi için hiçbir sebebi yok. Edindiğimiz izlenim, Ünal Aysal’ın ‘Sportif AŞ, kendi içinde kulüpten bağımsız bir organizasyona kavuşursa o vakit ortaya dünya çapında bir Galatasaray çıkar’ düşüncesini benimsediği yönünde” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr