MİT TIR’ları haberi nedeniyle tutuklanan Can Dündar ve Erdem Gül’e destek amacıyla 71 gün önce Silivri Cezaevi önünde başlatılan Umut Nöbeti’ni dün Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Balıkesir Şubesi Başkanı İsmail Erten ve üyeleri ile Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu ve gazeteci Atilla Özsever ile üniversite öğrencisi Mehmet Ali Seven devraldı.

Erten, “‘Dündar ve Gül’ün yanında olmak için buraya geldik. Cezaevinde sadece Can Dündar ve Erdem Gül yok. Türkiye Cumhuriyeti’ni tutukladılar. Cumhuriyet için buradayız. Cumhuriyet için Umut Nöbeti’ndeyiz” dedi. “Korkmuyoruz, korkanlar ancak baskıya başvururlar” diyen Erten, “Tarih boyunca bu böyle olmuştur. Onun için korkanlar her zaman baskıya başvururlar. Ve öldürümlere başvururlar. Bunun örneklerini Sokrates, Rosenberg’ler, Uğur Mumcu’dan, Abdi İpekçi’den, Ahmet Taner Kışlalı’dan biliyoruz. Hiçbir zaman korkmadılar. Hep korkanlar unutuldu, korkusuzlar yaşıyor. Cumhuriyete kanat geren kahraman arkadaşlarımız da her zaman yaşayacak. Cumhuriyete can suyu vermeye geldik. Cumhuriyet her zaman yaşayacaktır” diye konuştu.

Nöbetin öğleden sonraki bölümünü ise gazeteci Atilla Özsever ile Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu devraldı. Serdaroğlu, “Türkiye Cumhuriyeti açısından utanç konusu olan bir durumu protesto etmek ve buradaki haksız yere cezaevine konulan gazeteci arkadaşlarımıza destek olmak için bu Umut Nöbeti’ni devraldık” diye konuştu.

Umut Nöbeti’nde bugün saat 10.00- 12.00 arasında Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu (ITUC) Genel Sekreter Vekili Jaap Wienen, Avrupa Sendikalar Konfederasyonu (ETUC) Genel Sekreteri Luca Visentini, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu ve DİSK Yönetim Kurulu üyeleri tutacak. Nöbeti daha sonra gazeteciler Şahin Alpay ile Ömer Madra devralacak.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr