MİT TIR’ları haberi nedeniyle tutuklanan gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcimiz Erdem Gül’e destek amacıyla başlatılan ve Silivri Cezaevi önünde 61 gündür süren Umut Nöbeti’ni dün gazeteci Zülkani Sirmen, Orhan Kemal Müzesi kurucusu ve yazar Işık Ögütçü ile CHP Beyoğlu İlçe Başkanı Bekir Özcan ve yönetim kurulu üyeleri devraldı.

Zülkani Sirmen, bir ülkede yargının ve basının hür olmaması durumunda o ülkede gerilim yaşanacağını söyledi. Işık Öğütçü de Dündar ve Gül’ün yalnız olmadığını göstermek için nöbete geldiklerini belirterek “Dündar ve Gül’ün tutuklanmalarına neden olan, yürekleri ve vicdanları sızlatan iddianame üzerine çeşitli görüşler açıklanmıştır. En önemli açıklama ise Bülent Arınç’tan gelmiştir. Arınç ‘Böyle bir suçtan ne tutuklanması, ne dava açılması, ne de mahkemenin bir ceza kararı vermesi mümkün değildir’ demiştir. Bu da gösteriyor ki umutsuz olmak için hiçbir sebep yoktur. Türk adaleti bu davada doğru kararı verecektir. Dündar ve Gül, karanlıkta bir ışık yakmış ve geleceğimizi aydınlatmışlardır. Can Dündar hapishaneden yazdığı bir yazısında güneşi yakalamak için uğraştığını belirtir. Canım kardeşim, unutma ki güneşi yakalayamazsan bile, şafakta doğan güneşle birlikte sen de diğer gazeteci arkadaşlarımız da yeniden doğmaktasınız” diye konuştu.

CHP Beyoğlu İlçe Başkanı Bekir Özcan da Dündar ve Gül’ün tutuklanmasının susturma ve sindirme operasyonunun bir parçası olduğunu belirterek “Basını özgür olmayan toplumlar gerçekte koca bir hapishanenin içinde yaşarlar. Kamu görevlilerine mevzuata takılmayın diyenleri de özgürlüğün bedelini ödeyenleri de biliyoruz” dedi

Umut Nöbeti’ni bugün gazetemiz gece amiri Erol Atasoy ile gazetemiz eski arşiv çalışanlarından Ali Aktaş devralacak.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr