MİT TIR’ları haberi nedeniyle tutuklanan gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcimiz Erdem Gül’e destek amacıyla 82 gündür Silivri Cezaevi önünde tutulan Umut Nöbeti’ni dün Önce İnsanım Diyen Avukatlar Platformu üyeleri, “Aslolan Hayattır” sloganıyla bir araya gelen, siyasetçi, yazar, sanatçı, akademisyen ve aktivistlerden oluşan bir grup kadın ile Orhan Kemal Müzesi kurucusu ve yazar Işık Öğütçü, mimar Haydar Aksoy ve emekli Ali Daştan devraldı.

Öğütçü’nün 10. nöbeti

Silivri Cezaevi önünde her pazar olduğu gibi bu hafta da nöbet tutan Işık Öğütçü, “Bu pazar benim 10. nöbetim. Can Dündar ve Erdem Gül’e seslenmek istiyorum. Önümüz bahar. Silivri’nin baharı güzel olur. Kır çiçeklerinin ve toprağın umut yeşerten o muhteşem kokusunu kalın duvarların arkasından değil, burada özgürce dolaştıkları günlede hep birlikte duyacağız. Baharla birlikte yeni umutlara, yeni güzel haberlere kavuşacağız” dedi.

Casus değil, gazeteci

Ankara’dan gelen Önce İnsanım Diyen Avukatlar Platformu’ndan bir grup avukat ise “Basın özgürlüğü hapsedilemez” dövizleri açtı. Grup adına açıklama yapan avukat Sabri Erdal Güngör, “Neden mi buradayız. Düşünce özgürlüğünü cezaevine hapseden zihniyete, ulaştıkları bilgileri gazete sayfalarına taşıyanların ‘casus’ değil ‘gazeteci’ olduklarını haykırmak için buradayız” diye konuştu.

“Aslolan Hayattır” sloganı ile bir araya gelen kadınlar da nöbet tuttu. Nöbette CHP’li eski vekiller Sena Kaleli, Prof. Binnaz Toprak ve CHP PM üyesi Gülseren Onanç, Kadın Adaylarını Destekleme Derneği (KA-DER) eski başkanı Çiğdem Aydın, Hande Karaküllah, Dilek Bil, Sema Günez, Ebru Pınar Dere, Oya Çanga, Tijen Togay, Melek Güler Kaya, Özlem Kaymak Hoş, Aycan Kaymak ve Nalan Kamil yer aldı. Gülseren Onanç, yaptığı açıklamada, “Sevgili Can ve Erdem, bilin ki, yalnız değilsiniz.

Özgürlüğünüze, sevdiklerinize en kısa sürede ulaşacağınıza inanıyoruz” dedi.

Bugün Umut Nöbeti'nde

Nobeti bugün gazetemiz kültür servisi muhabiri Ceren Çıplak ile Oyuncular Sendikası’nın kurucularından, oyuncu Şebnem Sönmez devralacak.


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr