Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile Ankara Temsilcisi Erdem Gül için süren Umut Nöbeti’ni dün İzmir Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya ile CHP Balçova ilçe örgütü, Fransa Alevi Birlikleri Federasyon Başkanı Erdal Kılıçkaya, BirGün gazetesi yazarı Turan Eser, gazeteci Elif Ilgaz, gazetemiz Haber Merkezi editörlerinden Mine Esen, CHP Bakırköy İlçe Başkanı Celal Sevinç ve Ankara Sanat Tiyatrosu (AST) üyeleri devraldı.

Birgün yazarı Turan Eser de “Bu hayatı darlaştırmamak için Umut Nöbeti ile hayatı yaşanır hale getirmek lazım” diye konuştu. Gazetemiz Haber Merkezi Editörlerinden Mine Esen de “Düşünce özgürlüğü, basın özgürlüğü demokrasinin temelidir. Medya üzerindeki baskılar son bulmalıdır” dedi. Gazeteci Elif Ilgaz da “Can Dündar ve Erdem Gül’ü almaya tekrar geleceğiz” diye konuştu. Ardından nöbeti CHP Bakırköy İlçe Başkanı Celal Sevinç ile ilçe örgütü temsilcileri devraldı. Sevinç, “Siz orada oldukça biz, size ve düşüncelerinize, yazdıklarınıza inanan, sizinle birlikte savunan yoldaşlarınız olarak hep burada olacağız” dedi. AST Genel Koordinatöra Vedat Çuhadar, AST Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Güven ile AST oyuncusu ve Oyuncular Sendikası Yönetim Kurulu üyesi Çağlar Deniz de dün nöbet tuttu.

Eşzamanlı nöbet

Nöbette bugün Diyarbakır’daki Haber Nöbeti’ne destek verilecek. Silivri ile Diyarbakır cezaevleri önünde eşzamanlı nöbet tutulacak. Gazetemiz yazarı Ceyda Karan, Fatih Polat, Şafak Timur, Ergün Babahan, Said Sefa, Elif Akgül saat 15.00’de nöbeti devralacak.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr