Galatasaray'ın deneyimli oyuncusu Umut Bulut'un, Pazar günü Ankara'da yaşanan ve tüm Türkiye'yi yasa boğan hain saldırıda kaybettiği babasıyla maçtan bir gün yaşadığı diyalog ortaya çıktı.

Ankara'daki Gençlerbirliği maçından bir gün önce Galatasaray'ın kamp yaptığı otele giden baba Kemal Bulut, oğluyla bir süre sohbet etti. Ardından Umut babasına, "Maça gelme baba istersen... Gerek yok. Yorulma” diye telkinde bulundu. Ancak baba Bulut maça gelmek istediğini söyledi ve maç günü 19 Mayıs Stadı'ndaki yerini aldı.

Geçmişte izlediği maçlardan sonra soyunma odasına inerek oğlunu kutlayan Kemal Bulut, mücadele 1-1 sona erince Umut ve arkadaşlarının moralinin bozuk olduğu düşüncesiyle doğrudan stattan ayrıldı.

19 Mayıs Stadı'ndan çıktıktan sonra Ulus’tan Kızılay’a doğru yürüyen Bulut, bu arada yol üstünde bir pastaneye uğradı. Eve gitmek için bir taksi arayan Bulut, bu amaçla durağın olduğu tarafa hareketlenirken tam o anda o hain saldırı gerçekleşti. Patlama noktasının hemen yanında bulunduğu ifade edilen Kemal Bulut, orada son nefesini verir.

O günlerde annesi İstanbul'da olduğu için patlama haberini aldıktan sonra eve gittiğini düşündüğü babasını arayan Umut Bulut'un telefonlarını açan kimse olmaması üzerine İstanbul'a indikten sonra internette dolaşmaya başladığı ve bu sırada hayatını kaybedenler listesinde "Kemal Bulut" ismini gördüğü kaydedildi.

Hain saldırıda hayatını kaybedenler arasında babasının adını gören Umut'un bu duruma inanamadığı ve isim benzerliği olması için dua ettiği aktarılırken sabaha kadar net bir bilgi almak için uğraşan deneyimli futbolcunun en sonunda ablasına ulaşıp acı haberle sarsıldığı belirtildi.

Babasının vefat haberini aldıktan sonra hıçkırıklara boğulan ve telefonunu yere atıp parçalayan Umut Bulut, daha sonra ağabeyiyle buluşup önce Ankara'ya ardından da memleketi Kayseri'ye gitti.

Merhum Kemal Bulut'un cenazesi, dün Kayseri'de kılınan namazın ardından toprağa verilmiş ve Galatasaray futbol takımı tam kadro törende yer almıştı. Spor ve siyaset dünyasından birçok isim de Umut'u bu acı gününde yalnız bırakmamıştı. (Hürriyet)

Trabzonspor Umut Bulut'u unutmadı!

Umut Bulut gözyaşlarını tutamadı

Umut Bulut babasını son yolculuğuna uğurladı

Umut Bulut ilk kez konuştu: Babamı aradım açmadı!

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr