Ankara'da meydana gelen bombalı saldırda babasını kaybeden Umut Bulut, Galatasaray'ın antrenmanı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"Benim de EURO2016'ya gitme hayalim var ama önümüzde önce bir 9 hafta var" diyerek sözlerine başlayan golcü oyuncu, "Milli Takımımız'ı aldığı galibiyetten dolayı tebrik ediyorum. Milli Takım, artık Avrupa Şampiyonalarına, Dünya Kupaları'na aralıksız olarak gitmeli. Benim de hedefim Avrupa Şampiyonası'nda forma giymek. Nasip kısmet olursa oynamak istiyorum" dedi.

Babasının ölümü nedeniyle zor bir dönemden geçtiğinin altını çizen Umut Bulut, "Psikolojik olarak zor dönemler geçiriyorum. Hem futboldan olsun, hem babamın yaşadığı kötü olay... Hala onun acısını derinden yaşıyorum. Bu olayı kaldırmak kolay değil. Sağ olsun takım arkadaşlarım, sevenlerim hiç yalnız bırakmıyorlar. İnşallah bu günleri de aşacağımızı düşünüyorum" diye konuştu.

Bu zor günlerde yanında olan herkese teşekkür eden milli oyuncu, "Amatör kulüpler dahil arayan aramayan herkese teşekkür ediyorum. Bu zor günümde yanımda oldular. Taraftarlar da bana pankart açtı onlara da çok teşekkür ediyorum. Bana moral verdiler, herkese çok minnettarım" ifadelerini kullandı.

Galatasaray'ın yeni teknik direktörü Jan Olde Riekerink hakkında da açıklamalarda bulunan Umut Bulut, "Hocamızın ikili ilişkileri çok iyi. Orhan hoca ile bize katkı sağlayacaklarını düşünüyorum. Galatasaray takımı olarak en iyi şekilde kalan 9 haftada mücadele edip ligi en iyi yerde bitirmek istiyoruz. Artık camia olarak kenetlenmemiz lazım. İnşallah bu zor günleri de aşacağız" diyerek sözlerini noktaladı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr