Halep’in Katerji mahallesine yönelik bir saldırıda yıkılan evinin enkazından çıkarılan ve her yanı toz, yüzü kan içinde bir ambulansın arka koltuğunda otururken kaydedilen görüntüsüyle hafızalara kazınan Ümran Dakniş, aylar sonra ilk kez ailesiyle birlikte kameralar karşısına geçti.
Tüm dünyada yankı uyandıran görüntülerden sonra gelen röportaj tekliflerini geri çeviren Dakniş ailesi, Suriye ve Lübnan’dan bazı basın kuruluşlarına röportaj verdi.

Görüntülerin kaydedildiği dönemde muhaliflerin kontrolünde bulunan Halep’in doğusundan, kentin Suriye ordusunun kontrolündeki batısına geçmeyi başaran Dakniş ailesi, Suriye hükümetine bağlı olduklarını söyledi. 

Oğlunun hem uluslararası medya hem de muhalifler tarafından Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ve Suriye ordusuna saldırmak için kullanmak istediğini söyleyen baba Dakniş, “Ümran’ın kanını satmak ve fotoğraflarını yayınlamak istediler” dedi. Sputnik'te yer alan habere göre; Baba Dakniş ayrıca, tanınması engellemek ve medyanın ilgisinden korumak istediği oğlunun saçlarını kestiğini de anlattı.

Ümran’ın yaralandığı saldırıda 10 yaşındaki ağabeyi Ali hayatını kaybetmişti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr