Bu yıl 53'üncüsü düzenlenen Uluslararası Antalya Film Festivali, geleneksel hale gelen kortej geçişiyle başladı. Türkiye sinemasının en uzun soluklu festivali olan Uluslararası Antalya Film Festivali'ne katılmak üzere kente gelen sanatçılardan Erdal Tosun, Nursel Köse, şarkıcı Göksel, Menderes Samancılar, Mehmet Özgür, Attila Olgaç, Mustafa Alabora, Ümit Kantarcı'nın yanı sıra ABD'li oyuncular John Savage ve Esai Morales klasik araçlarla vatandaşları selamladı. Cam Piramit önünde başlayan kortej, Arkeoloji Müzesi, Cumhuriyet Meydanı, Antalya Büyükşehir Belediyesi güzergahı boyunca devam edip, Akra Barut Otel'de sona erdi.

SANATÇILARA ÇİĞ KÖFTE

Özellikle Atatürk ve Işıklar caddelerinde halkın yoğun ilgi gösterdiği sanatçılar, ellerindeki karanfilleri vatandaşlara dağıttı. Atatürk Caddesi'nde vatandaşlar da sanatçılara çiğ köfte ikram etti. Yabancı sanatçılar ilk kez çiğ köfte yediklerini söyledi. ABD'li oyuncu Esai Morales, vatandaşlara Türkçe, 'Nasılsınız? Teşekkür ederim' dedi.

 

SANATÇILARIN GÖRÜŞLERİ

Korteje katılan sanatçılardan Menderes Samancılar, halkın sahip çıktığı bir festivalden daha güzel bir festival olamayacağını söyledi. Festivalin coşkuyla başladığını belirten Samancılar, "Antalya her zaman festivaline sahip çıkmıştır. Öyle gösteriyor ki sahip çıkmaya da devam edecek" dedi.
Mustafa Alabora da insanların ilgi göstermesinin kendisini çok mutlu ettiğini kaydetti. Alabora, "O kadar mutluyum ki, demek ki insanlara güzel şeyler vermişiz ki; onlar bize karşılığını veriyor" diye konuştu.

ABD'li sanatçı John Savage ise festivale katılmaktan çok mutlu olduğunu belirtti. Savage, "Burayı ve festivali çok sevdim" dedi.
Sanatçı Mehmet Özgür ise festivalin gelişerek devam ettiğini ve daha güzel günlerini göreceklerini söyledi.

İlk defa festivale katıldığını belirten Attila Olgaç ise, "Çok zevkli ve hatırlanmamız mutluluk verici. Keşke hep böyle hatırlanabilsek" diye konuştu.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ

Kortej geçişi sırasında Antalya Emniyeti Müdürlüğü ekipleri güzergah boyunca yoğun güvenlik önlemi aldı. Kortej başlamadan önce polis ekipleri, bomba arama köpekleriyle güzergahtaki araçları kontrol etti. Kortejin ardından sanatçılar Akra Barut Otel'de düzenlenen kokteyle katıldı. 

MESAJ GÖÇMENLER

İki yıldır 'Sosyal Sorumluluk ve Farkındalık Korteji' olarak adlandırılan ve Türkiye'nin önemli konularına dikkati çekmeyi hedefleyen kortejde, bu yıl katılımcılar, tüm dünya coğrafyalarının ortak meselesi 'göçmenler' ile 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişiminden sonra demokrasi ve birlik mesajı verdi.

AÇILIŞ TÖRENİ YARIN GERÇEKLEŞECEK

Uluslararası Antalya Film Festivali, 16 Ekim Pazar günü Expo 2016 Antalya Kongre Merkezi'nde düzenlenecek açılış töreniyle başlayacak, 23 Ekim Pazar günü kapanış töreniyle sona erecek.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr