Ukrayna Parlamentosu, yabancı ülke vatandaşlarının çalışma ve oturma izni alma prosedürlerinin basitleştirilmesini öngören yasa tasarısını ilk oturumda onayladı.

Tasarı, ülkeye yabancı yatırım çekilmesinin önündeki bariyerlerin de azaltılmasını, yabancı yatırımların kayıt altına alınma zorunluluğunun kaldırılmasını öngörüyor.
Tasarının hazırlayıcıları, yabancıların çalışma izni almasının kolaylaşmasının, kalifiye yabancı çalışanların ülkeye gelmesini teşvik edeceğini savunuyor. Özellikle yabancı şirketlerin Ukrayna’daki iştirakları için bu kararın önem taşıdığı belirtiliyor.

YABANCI ÜLKE VATANDAŞLARINA OTURUM İZNİ TEKLİFİ

Tasarıda ayrıca, Ukrayna şirketlerinde çalışmasalar bile, işletmelerde ciddi pay sahibi olan yabancı ülke vatandaşlarına oturum izni alma hakkı verilmesi teklif ediliyor.

Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Ukrayna’ya yabancı yatırım girişi ile ilgili prosedürlerin basitleştirilmesini öngören yasayı geçen haziran ayında onaylamıştı.

Yasada, “prosedürlerin basitleştirilmesi yoluyla Ukrayna’nın yabancı yatırımlar için daha cazip hale getirilmesi” öngörülüyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr