Ukrayna'da çok sayıda kamu kurumunun, bankanın, telekomünikasyon ve ulaşım şirketinin internet sitelerine bugün saldırı düzenlendi. Ülkede yaşanan siber saldırı, devlet enerji şirketi Ukrenergo, Kiev enerji kurum Kievenergo, en büyük kargo şirketi Novaya Poçta, kamu bankası Oşadbank, Ukrsotsbank, Ukrgazbank, OTB bank, Privatbank ve bazı medya kuruluşlarının internet sitelerinin çalışmamasına neden oldu.

Bankaları siber saldırılara karşı uyaran Ukrayna Merkez Bankası, saldırılar nedeniyle bankacılık hizmetlerinde aksaklıklar yaşandığını duyurdu.

Ukrayna Güvenlik Servisi'nden yapılan açıklamada, yaşanan planlı siber saldırıların önüne geçebilmek için gerekli tavsiye ve uyarıların yakın zamanda paylaşılacağı belirtildi.
Rus menşeli petrol şirketi Rosneft de, hizmet sistemlerine büyük siber saldırının yapıldığı bildirildi.
Rosneft Şirketinin resmi internet sayfasından yapılan açıklamada, “Şirketin hizmet sistemlerine şiddetli siber saldırı yapıldı. Bu gelişmenin soruşturulmakta olan davalar ile ilgisi olmadığını umuyoruz. Şirketimiz, siber saldırı nedeniyle hak koruma servislerine başvurdu“ denildi.

Bilindiği üzere şu an Başkurdistan Ticari Mahkemesi Rosneft ve kendisine bağlı Başneft’in Sistema ve Sistema-İnvest şirketlerine karşı açtığı 2014 yılında Sistema’nın girişimi olan Başneft şirketinin reorganizasyonu nedeniyle 170,6 milyar ruble zarar görüldüğüne ilişkin davayı değerlendiriyor.Kaynak: Cumhuriyet.com.tr