Kaza, geçen 16 Ocak'ta, Erdem Caddesi'nde meydana geldi. Bir restoranın paket yemek servisi kuryesi Uğurcan Kayı, siparişi yerine ulaştırdıktan sonra işyerine dönüşe geçti. Saat 03.15 sıralarında, stajyer avukat Bora A., kullandığı 17 AC 090 plakalı otomobille sokak arasından hızla çıkıp cadde üzerinde giden Uğurcan Kayı'nın kullandığı motosiklete çarptı. Bora A., otomobiliyle çarpıp sokak arasına girdikten sonra park halindeki başka bir araca çarparak durabildi.

METRELERCE SÜRÜKLENDİ, 8 AY YAŞAMAK İÇİN SAVAŞTI
Çarpmanın etkisiyle metrelerce sürüklenen ve ağır yaralanan Uğurcan Kayı, ilk müdahaleden sonra Ege Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Yoğun bakım ünitesinde yaşam mücadelesi veren Uğurcan, 4 ay burada tedavi gördükten sonra yer sıkıntısı da nedeniyle yoğun bakım izleme servisine alındı. Annesi Rabia Kayı, babası Nurettin Kayı ile kardeşleri, Uğurcan'ın yaşama tutunması umuduyla, 18'inci doğum gününü, hastane odasında kutladı. Ailesinin desteği ve doktorların çabalarıyla 8 ay yaşamak için direnen Uğurcan Kayı, hayata tutunamadı.

KAN ALDIRMADAN HASTANEDEN AYRILDI
Kazadan sonra Bora A.'nın, çarptığı Uğurcan'ın sağlık durumunun ciddi olduğunu gördükten sonra, kendisinin de yaralandığını gerekçe gösterip Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi'ne gittiği belirtildi. Ancak Bora A., tedavisi yapılırken alkol testi için kan alınacağı sırada hastaneden ayrıldı. Hastanedeki doktor bu konuda tutanak tutarken, Bora A., polisin takibiyle iki saat sonra yakalandı. Bora A.'ya yapılan testte, kanında 0.74 promil alkol çıktı. Bora A., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

AİLEYİ İSYAN ETTİREN KARAR
Kaza sonrasında Bora A.'nın tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılması Uğurcan'ın ailesini isyan ettirdi. Uğurcan yaşam mücadelesi verdiği sırada, Bora A. hakkında bilinçli taksirle yaralamaya neden olmak suçundan dava açıldı. Uğurcan'ın hayatını kaybetmesinden sonra Bora A. hakkında, 'Bilinçli taksirle ölüme sebebiyet verme' suçundan dava açıldı. İzmir 18'inci Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki davada son iddianame ile yargılamaya devam edildi. Ailenin avukatı Osman Erdoğu'nun yaptığı tutuklama isteminin reddedilmesi, Uğurcan'ın yakınlarını isyan ettirdi. Baba Nurettin Kayı, "Oğlumun yaşamasını umutla bekledik. Hayatta kalmak içini çok direndi. Ancak sonrasında pes etti. Oğlumuz, alkollü bir sürücünün kurbanı oldu. Benim oğlum da Rüzgar Çetin gibi kaza yaptı, o tutukluysa bu sürücünün de tutuklu olması lazım" dedi.

"GEL YARATTIĞIN DURUMU GÖR"
Duruşma salonunda sürücü Bora A.'dan, gelip oğlunun elini tutmasını ve yarattığı durumu görmesini istediğini söyleyen anne Rabia Kayı da, "Bana hastaneye gelmek istediğini ama annesinin kendisine izin vermediğini söyledi. Bir anne nasıl böyle davranır. Annesinden korkmuş, Allah'tan başka kimseden korkulmaz. Gelip oğlumu görseydi, neye sebep olduğunu görecekti. Ben sadece ondan bunu istedim. En büyük ceza bu olacaktı onun için, ama oğlum onun bu davranışına bile izin vermeden hayatını kaybetti. Eşim, çocuklarım adliyede, O'na saldırmak istediği zaman bile korumaya çalıştım. O benim istediğimi yapamadı" dedi.

Ailenin avukatı Osman Erdoğu ise "Sürücü birden fazla trafik kuralını aynı anda ihlal etti. Bilinçli taksirle ölüme neden olmaktan dava açıldı. Yargılamanın olası kasttan yapılması lazım. Bu nedenle görevsizlik başvurusu yapacağız. O zaman sanık sürücü ağır ceza mahkemesinde yargılanacak. Bu sadece ceza ile sınırlı değil. Sonrasındaki haklarıyla da ilgili. Bu şekilde hiç cezaevine bile girmeden kurtulması, mesleğine devam etmesi mümkün. Oysa olası kasttan yargılandığı zaman tüm bu haklarını kaybedebilecek" dedi.

KAZA ANI KAMERADA
Bu arada, Uğurcan'ın ölümüne neden olan kazanın farklı işyerlerine ait güvenlik kamerası kayıtları da dava dosyasına girdi. Görüntülerde Bora A.'nın hızla sokak içerinden çıkması, ardından Uğurcan'ın kullandığı motosiklete çarpıp onu metrelerce ileri fırlatma anları da yeraldı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr