Beşiktaş Sompo Japan'ın yeni Baş Antrenörü Ufuk Sarıca, BJK TV’ye açıklamalarda bulundu.

Ufuk Sarıca'nın açıklamaları şöyle;

’Tekrar Beşiktaş taraftarına merhaba diyorum. Tekrar Beşiktaş camiasında olmak benim için gurur verici. Daha önce oyuncu olarak, antrenör olarak görev yaptım. Benim için gurur verici bir şey.

Şuan takımı oluşturma aşamasındayız. Transferlerimizin bir kısmını yaptık ama hala eksik olan bölgelerde oyuncularımız var. 1 hafta, 10 günlük süreçte transferlerimizi yapacağız ve çalışmalarımıza başlayacağız. Pınar Karşıyaka’daki ekibimle beraber çalışacağız. Bu ekiple devam edeceğiz.

Geçtiğimiz 2 sezonu değerlendirirsek şanssız geçti. Geriye bakmak pek adetim değildir. Her zaman ileriye dönük planlar yaparım. Şimdi neler yapacağımız üzerine yoğunlaşmamız lazım. Beşiktaş’ın play-offlar dışında kalması mümkün değil. Beşiktaş’ın olduğu her yerde hedef her zaman en yüksekte olmalı. Hedef her zaman şampiyonluk olmalı.

Yeni hedeflerimiz var. Bir takım sıkıntılar yaşayacağız ama bu sıkıntıları minimize edeceğiz. Kimseden çekinmeyen agresif bir takım yaratacağız. Oynadığımız tüm kulvarlarda yukarıları hedefleyeceğiz. Ben antrenörlükte hep bu şekilde davrandım. Doğru hedefleri, doğru yerlere koymamız lazım. Kısa süreçte başarıyı elde etmek istiyoruz.

Sezon öncesinde maçlar oynayacağız. Bunlar hazırlık yada resmi olabilir. Türkiye liginde 3-4 sezondur kuvvetli ve zor bir lig oynuyoruz. Önemli takımlar önemli yatırımlar yapıyor. Kendimize ayırdığımız bütçe ile en iyisini yapmaya çalışacağız.

Sahada kazanmak için oynayan bir takım oluşturacağız. Her zaman kazanabilecek bir takım yarattığınızda sonuca gidebiliyorsunuz. Sonuca tesir edecek takımı yaratacağımızı düşünüyorum.

Önümüzdeki sezon maçlarımızı Akatlar’da oynayacağız. Başkanımızla ve yönetimimizle konuştuk. Bu teklif benden geldi. Burada çok güzel galibiyetler hatırlıyorum. Takıma destek veren ateşli bir taraftar var. Akatlar’ı kale haline getirmemiz lazım. Minimum seviyede fire vermemiz lazım. Bu bakımdan Akatlar’ın bize iyi geleceğini düşünüyorum. Taraftarda azalma olmuş olabilir ama düzeleceğini düşünüyorum. Zamanı geldiğinde taraftar takımı yerden kaldıracak, yeri geldiğinde ateşleyecek. Taraftarımızla büyük bir aile yaratıp sonuca tesir edecek takım yaratacağız.

Avrupa’da mutlaka olmamız lazım. Orada sonuna kadar gidilebilir. Geçen sene bitirdiğimiz yerden dolayı eleme turu oynayacağız. Turu geçmemiz lazım. En kısa vadede bu tur geçmek istiyoruz. Geçemezsek Şampiyonlar Ligi’nde oynayamayız. Bu takımlar arasında ilk 4’e girmek lazım. Şampiyonlar Ligi ilk defa düzenleniyor. Bazı sıkıntılar, aksaklıklar olabilir. Tecrübe ederek göreceğiz. Gruplara kaldıktan sonra hedefleri yükselteceğiz. Ülkemizde daha önce 2-3 kupa kazandık. Böyle kupaları her zaman kazanan takımlarımız yok. Buradaki hedefleri yükseltmek ve aday olabilmek her zaman önemli.

8’i kesin olmak üzere 11-12 hazırlık maçı yapmak düşüncesindeyiz. Belgrad’da arka arkaya 2 maç olacak. Ardından Slovenya’da kampımız olacak, Antalya’da turnuvaya katılacağız.

Türkiye Basketbol Adamları Derneği ile birlikte burada bir turnuva yapmak istiyoruz. Diğer takım taraftarları da katılabilecek. Selanik’te Aris ile hazırlık maçımız olacak. Döndüğümüzde eleme maçlarIyla sezona başlayacağız.

Öncelikle herkese teşekkür ederim. İmza attıktan sonra çok olumlu dönüşler aldım. Taraftarımızı çok iyi biliyorum. Onlar bana güveniyorlar. Ortada güzel bir enerji var. Enerji olmada olmuyor, ruh lazım. Sonuçta burası büyük bir aile. Bu ailenin en dışında koruyucu aile olarak taraftarımız var ve onlara güveniyorum. Bizleri yalnız bırakmayacaklarını düşünüyorum. Hep beraber iyi bir sezon geçireceğiz. Hep beraber sevinip, hep beraber üzüleceğiz. Zaten aile bu demek. Kısa dönemde üstüne koya koya başarılar elde edeceğiz ve kimseden çekinmeden herkese kafa tutan bir takım oluşturacağız.’’

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr