Fenerbahçe, Avrupa Ligi Son 16 Turu ilk maçında Kadıköy'de ağırladığı Braga'yı 1-0 mağlup etmesi UEFA'nın resmi sitesi okuycularına ilginç bir başlıkla duyurdu. 

UEFA'nın "Kimin forvete ihtiyacı var ki" başlıklı haberinde golü atan Mehmet Topal ve milli kaleci Volkan Demirel'den övgü ile bahsedildi. 

UEFA tarafından maçın adamı seçilen Mehmet Topal'a övgü dolu sözler yazan UEFA'nın internet sitesi, "Bir kez daha Fenerbahçe'nin gole en çok ihtiyaç duyduğu an Mehmet Topal sahneye çıktı" şeklinde yazdı. UEFA ayrıca Fenerbahçe'nin forvet oyuncularının son maçlarda gol yollarında etkisiz kaldığını ve Sarı-lacivertli takımda gollerin orta saha oyuncuları tarafından atıldığına dikkati çekti. Fenerbahçe'nin Avrupa'da attığı son 6 gol Mehmet Topal (x2) ve Souza (x2), Ozan Tufan ve Markovic'ten geldi. 

BİR ÖVGÜ DE KALECİ VOLKAN'A
UEFA'nın internet sitesi, Fenerbahçe'nin Braga'yı yenmesindeki önemli faktörlerden biri olarak da Sarı-lacivertli takımın kalecisi Volkan Demirel'in başarılı oyunu olduğunu da belirtti. Braga ataklarında yaptığı kurtarışlar ile kalesinde güven veren Volkan Demirel için UEFA, "Kaya gibi sağlam" benzetmesini yaptı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr