Fenerbahçe için zor, bir o kadar da önemli gecelerden birisi. Biliyorsunuz geçmişte yaşanan olumsuzluklar üzerine UEFA Sarı - Lacivertlilerle ilgili ihraç kararı almış ancak daha sonra bu karar ertelenmişti. 

İşte bu yüzden UEFA bu geceki karşılaşmayı ‘yüksek riskli maç’ kategorisine aldı ve bir de ‘güvenlik temsilcisi’ atadı. Tribünlerin son derece dikkatli olması gerekiyor. Kulüp, Lokomotiv Moskova maçıyla ilgili dün sabah erken saatlerde taraftarlarına ciddi uyarılarda bulundu.

İşte Fenerbahçe’nin o duyurusu: “Bilindiği üzere 2012/2013 sezonunda oynadığımız UEFA maçlarında evimizde ve deplasmanda yaşanan önemli disiplin ve güvenlik ihlalleri sebebiyle kulübümüz çok ciddi yaptırımlara ve para cezalarına maruz kalmış, yaşanan bu olaylar nedeniyle UEFA müsabakalarından ihraç kararı verilmiş ancak kulübümüzün cezası, benzer olayların bir daha yaşanmaması koşuluyla ertelenmiştir.

MEN TEHLİKESİ VAR
F.Bahçe-Lokomotiv Moskova karşılaşmasında yaşanabilecek en ufak bir disiplin ve güvenlik ihlali, takımımızın emin adımlarla yürüyeceğine inandığımız Avrupa yolunda geri dönülemez bir yaptırıma sebep olacak, takımımız Avrupa’dan men edilme tehlikesiyle karşı karşıya kalacaktır.Ayrıca yüksek riskli maç kategorisinde değerlendirilen ve UEFA Delegesine eş olarak UEFA Güvenlik Temsilcisi atanan maç için biletsiz taraftarların stat etrafında bulunan kontrol noktalarına ve stat içerisine kesinlikle alınmayacağını belirtir, konu ile ilgili taraftarlarımızın hassasiyet göstermelerini ve yalnızca takımımıza destek olmalarını tekrar ve tekrar önemle rica ederiz."

ÜST DÜZEY GÜVENLİK
Lokomotiv Moskova takımı İstanbul’a üst düzey koruma eşliğinde geldi. Rus ekibine dış hatlarda eşlik eden güvenlik güçleri, havalimanı çıkışında da polis koridoru oluşturarak takımı araca bindirdi. Atatürk Havalimanı’na öğle saatlerinde gelen Lokomotiv Moskova kafilesini Fenerbahçe Kulübü yetkilileri çiçeklerle karşıladı. Havalimanındaki yolcular, bir dönem Beşiktaş forması da giyen Lokomotiv Moskova’nın Portekizli futbolcusu Manuel Fernandes’e büyük ilgi gösterdi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr