Avrupa’dan 1+1 yıl men cezası riski bulunan Galatasaray, bugün UEFA’ya kritik bir savunma yapacak. Finansal Fair-Play kriterlerine uymadığı için Avrupa kupalarından men cezası istemiyle UEFA Hukuk Kurulu’na sevk edilen Sarı-Kırmızılılar, bugün İsviçre’de başkan Dursun Özbek, yöneticiler Fatih İşbecer, Eşref Alaçayır ve Ural Aküzüm’le birlikte dünyaca ünlü spor hukuku uzmanı avukat Jean Louis Dupont’un katılacağı duruşmada savunma yapacak. Galatasaray yönetimi,

Mayıs ayında Sportif AŞ’nin kâr edeceğini, hayata geçirdikleri ekonomik çalışmalarla Finansal Fair-Play’e uygun seviyeye geleceklerini UEFA yetkililerine aktaracak. Ayrıca UEFA’nın izleme süresinin Mayıs’ta bittiği, ancak Şubat’ta ceza verme yoluna gidilmesinin doğru olmadığı vurgulanacak. Yönetim, yeni projelerle mali iyileşmenin sağlandığını, Riva ve Florya arazilerinin değerlendirileceğini, Mecidiyeköy’deki otelin kısa sürede açılacağını anlatıp men cezası yoluna gidilmeden UEFA’dan ek süre isteyecek. UEFA’nın Galatasaray’a Avrupa’dan men, uyarı, para cezası, puan silme, UEFA gelirlerine el koyma, kadro kısıtlaması ve transfer sınırı gibi yaptırımlardan birini uygulama ihtimali bulunuyor.

"İKNA EDEBİLİRZ"

Konu hakkında açıklama yapan Dursun Özbek, “Çok iyi hazırlandık. bugün duruşma günü kararın açıklanacağını zannetmiyorum. Bir müddet savunmamıza bağlı olarak karar için bekleyeceklerdir. Haklı gerekçelerimiz var. Galatasaray lehine çok iyi sonuç çıkarmaya çalışıyoruz. Ümitliyim. Onları ikna edebileceğimizi düşünüyorum” dedi.

Özbek, “Tek bilek tek yürek” kampanyasındaki satışlarda1 milyonu geçtiklerini söyledi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr