Geçirdiği motosiklet kazasında yaşamını yitiren Emin Konar'ın bağışlanan uzuvları, Mustafa Sağır'a nakledildi. Prof. Dr. Ömer Özkan, eşi Doç. Dr. Özlenen Özkan ve ekibi tarafından yapılan ameliyatın ardından Mustafa Sağır yoğun bakım ünitesinde gözetim altına alındı.

35 KİŞİLİK EKİP GÖREV YAPTI 

Yaklaşık 11 saat süren operasyonda 35 kişilik sağlık ekibi görev aldı. Prof. Dr. Ömer Özkan ve eşi Doç. Dr. Özlenen Özkan’ın yanı sıra ameliyat ekibinde bir ortopedi uzmanı, bir el cerrahı, bir anestezi uzmanı, 4 diş hekimi, 10 asistan, 10 hemşire, 1 organ nakli koordinatörü ve 5 sağlık teknisyeni görev aldı. 

DÜNYADA BİR İLK OLAN Şevket Çavdar YAŞAMINI YİTİRMİŞTİ

Aynı anda çift kol ve bacak nakledilen Şevket Çavdar durumu kötüleşince uzuvlar geri alınmış ancak hasta yine de kurtarılamamıştı. Dünyada bir ilk olan naklin başarısız olması herkesi üzmüştü.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde 21 Ocak günü Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi tarafından çift kol nakli yapılan Atilla Kavdır da hayatını kaybetmişti.

Atilla Kavdır, 21 Ocak 2012 tarihinde çift kol ve bacak nakli yapılmış, 25 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra servise alınmıştı. Kavdır, nakilden 69 gün sonra basın mensuplarının karşısına geçirilip taburcu edilmişti. 

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr