Çarşamba İlçesi'nde kurulu bulunan ve 200'ün üzerinde işci çalıştıran bir tekstil fabrikasında çalışan işçiler, iddiaya göre 1 aydır ücret alamadıklarını gerekçe göstererek iş bıraktı. Firmanın el değiştirmesi sonrasında bu kararı alan işçiler maaşlarını almadan iş başı yapmayacaklarını açıkladılar. Bunun üzerine firma yetkilileri, önümüzdeki ay başlangıcında maaşlarını alamayan işçilere ödemelerin yapılacağını söyledi. 
Fabrikanın çalışanlarından İlhan Soycan, “Buradaki eylem ve tepkimizin nedeni geçen Cuma gününden bu yana maaşlarımızı alamamamız. Maaşları alamama sebebi işyerinin bir takım zarara uğramasından dolayı. Bu nedenlerin bizle hiçbir alakası yok. Doğal olarak bizde çalışmadık. Çalışmayı da düşünmüyoruz. Maaş yerine şuan bize senet teklif ediliyor. Bize maaşlarımızı 10 gün içerisinde vereceklerini söylediler. Bu konuyla ilgili yapabileceklerimizin en son noktasına geldik. Gücümüzün yettiği kadar çalıştık. Emek verdik. İşyerinin isim değiştirmesi, işyeri sahibinin bir takım sebeplerden dolayı cezaevinde olmasından dolayı maaşlarımızı alamadık. Biz sadece maaşlarımızın peşindeyiz. Mağduruz. İşçiler olarak bir muhatap bulduk. İnşallah bu sorunu sonuca kavuşturacağız." dedi. 
Konuyla ilgili acıklama yapan iş yeri sahibinin babası Yaşar Karaman yaşanan sorun sonrası işçilerle görüşme yaptıklarını, Ekim ayı başında ödemeleri yapacaklarını belirtip, "Çözüm yoluna varmış bulunmaktayız. İşçilerimizin hakkı kalmayacak" diye konuştu.
İşciler, firma yetkilileriyle anlaşma sağladıktan sonra olaysız şekilde fabrikanın önünden ayrıldı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr