Anadolujet’e ait İstanbul-Trabzon seferini gerçekleştirecek yolcu uçağında ‘kaçak yolcu’ alarmı verildi. Sabiha Gökçen Havalimanı’nda sabah saatlerinde 12 yaşındaki yabancı uyruklu bir çocuk, kalabalık bir ailenin arasında uçağa kaçak bindi. Uçak kalkmadan önce kabin ekibinin sayımı sırasında fazla yolcu tespit edildi. Biniş kartlarını kontrol eden hostesler, bir çocuğun biniş kartının olmadığını belirledi. Güvenlik işlemlerinin ardından yabancı uyruklu çocuk, polise teslim edildi.

Anadolujet’e ait TK7226 sefer sayılı İstanbul-Trabzon uçuşunu gerçekleştirecek uçağı 07.30’da yolcu alımını başladı. İşlemlerin ardından kabin memurları yolcu sayımını gerçekleştirdi. Bir yolcunun fazla çıkması üzerine sayım tekrar yapıldı. Tekralanan sayımda yine bir yolcu fazla çıktı. Bunun üzerine kabin ekibi, yolcuların biniş kartlarını tek tek kontrol etti. Bu sırada bir çocuğun biniş kartının olmadığı tespit edildi. Olay üzerine kabin ekibi, pilotu bilgilendirdi. Pilot uçağa polis çağırarak kaçak yolcu indirildi. Yabancı uyruklu çocuğun, güvenlik önlemlerini aşarak arındırılmış alana geçtiği belirtildi.

BAŞKASININ KARTIYLA GÜVENLİKTEN GEÇMİŞ

Sabiha Gökçen Havalimanı'na sabah saatlerinde gelen yabancı uyruklu çocuğun, başkasının kartıyla güvenlikten geçtiği ileri sürüldü. Kalabalık bir ailenin yanına giren çocuğun, yolcuların arasına karışarak boarding işlemlerinden geçti. Açık park pozisyonunda bulunan uçağa yolcuları götürecek otobüse binen çocuk, kalabalıktan yararlanarak uçağın içine kadar girdi. Hosteslerin sayımı sırasında fark edilen çocuk, emniyet güçlerine teslim edildi. Yaşananlar üzerine uçak aramadan geçirildi. Yolcular farklı bir uçakla yaklaşık 2 saat gecikmeli olarak Trabzon’a gönderildi.

KALABALIK AİLENİN YANINA KARIŞMIŞ

Yapılan açıklamada, “Trabzon seferini yapacak olan TK7226 sefer sayılı uçak, yolcu alımı yaptı. Alım sırasında arındırılmış salona nasıl geçtiği tespit edilemeyen 12 yaşlarındaki yabancı bir kişi, boarding sırasında kalabalık bir ailenin arasında geçti. Çocuğun uçağa bindiği sayım sonrasında tespit edildi. Polis çağrılarak şahıs uçaktan indirildi. Güvenlik prosedürü uygulanarak uçakta arama yapıldı. Uçak değiştirilerek yeni uçakla yolcular Trabzon’a sorunsuz bir şekilde gönderilmiştir.” denildi. (Cihan)

Kaynak: Birgun.net