Türkiye'de farklı kulüplerde oynayan 40 sporcu ve 4 antrenör, Türkiye'deki olimpik standartlara sahip iki hokey sahasından birine sahip olan Osmaniye’de 14 Mart tarihine kadar kamp yapacak. 

Hedeflerinin Polonya'da düzenlenecek olan U16 Avrupa Şampiyonası'na hazırlık olduğunu belirten Milli Takım çalıştırıcılarından Antrenör Ercan Tekin, "Hazırlıklarımıza şimdiden başladık. Müsabakalar temmuz ayında yapılacak. Türkiye'nin çeşitli kulüplerinden çeşitli illerinden gelen geniş bir sporcu kitlesi var. Avrupa Şampiyonası'na hazırlanıyoruz. Yolumuza bu şekilde devam ediyoruz" dedi.

Hedefimiz Arjantin'de düzenlenecek olan 2018 Gençlik Olimpiyatlarına U16 Milli Takımı olarak katılmak ifadelerini kullanan Tekin, "O yolda ilerliyoruz. Çok genç bir nüfusa sahibiz. Bizim geleceğimizde alt yaş grup sporcuları. Özellikle 16 yaş grubu sporcuları çok çok önemli. O yüzden bu yaş grubunun üzerine titriyoruz. 16 yaş bizim Türk hokeyinin geleceği diyebiliriz. Türkiye'de 2 tane olimpik saha var. Birisi Konya'da diğeri de Osmaniye'de. Özellikle ufak yaş milli takım kampları şu boardlardan dolayı Osmaniye'de oluyor. Osmaniye, milli takımlara hokeyde ev sahipliği yapıyor. Bu konuda öncü diyebiliriz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr