Twitter'dan yapılan açıklamada, "kullanıcıların karakter sınırlaması sorununun çözümü için gelecek aylarda yeni düzenlemeye gidileceği, mesajlara eklenen fotoğraf, video ve benzeri eklentiler ile hashtag ve yanıt mesajlarındaki isimlerin 140 karakterden düşmeyeceği, kullanıcıların daha önce gönderdikleri tweetleri de retweet etmelerine ve aynı tweetleri alıntılamalarına imkan verileceği" belirtildi. Bu özelliklerle kullanıcıların 140 karakteri daha özgürce kullanabilecekleri ve kullanım kolaylığına kavuşacakları kaydedildi.

İngiliz Mirror gazetesine konuşan Twitter Yönetim Direktörü Dara Nasr, "Platformun kısa ve öz yapısı ile etkileşimlerin hızının güzelliğini değerli buluyoruz. Ancak bazen mükemmel bir tweet'i 139 karakter ile yazıyorsunuz. Sonra ona bir fotoğraf ya da video eklemek istiyorsunuz ancak limitler bunu engelliyor. Kısaltmak için vakit kaybediyorsunuz. Bunu engellemek istiyoruz" dedi.

Twitter bu değişikliğin hayata geçeceği tarihi ise netleştirmedi. Açıklamada, özellikle uygulama geliştiricilerin bu değişikliklere hazır olmasının kullanım kolaylığı sağlayacağı vurgulandı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr