Saat 13.00'te toplu olarak Silivri Cezaevi önüne gelen grup, önce tutuklu akademisyenleri temsilen bir kürsüyü kapı önüne kurdu. Ardından da, 'Barışın Akademisyenlerine Özgürlük' pankartını açtı. Eylemciler, 'Muzaffer Kaya'nın olgularıyız, Esra Mungan'ın kumrularıyız, Kıvanç Ersoy'un denklemleriyiz' yazılı dövizler de taşıdı.



DESTEK VEREN İSİMLER...

Muzaffer Kaya ve Kıvanç Ersoy'un tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi önündeki eyleme, başta yazar Aslı Erdoğan, müzisyen Suavi, gazeteciler Banu Güven ve Ceyda Karan olmak üzere şu isimler katıldı: Ayşe Çetinbaş, Ayşegül Tözeren, Belma Fırat, Burhan Sönmez, Cihat Duman, Erol Babaoğlu, Ertan Mısırlı, Gökhan Biçici, Hakkı Zariç, Kaan Koç, Mehmet Said Aydın, Melike Koçak, Muazzez Uslu Avcı, Murat Akçay, Nalan Çelik, Rojhat Lebe, Selçuk Erez, Seray Şahiner, Sine Ergün ve Züleyha Demirok.

(Yazarımız Ceyda Karan da 'Özgürlük Nöbeti'ne katıldı.)

BU KEZ SİLİVRİ...

Yine aynı gerekçeyle tutuklanan kadın akademisyen Esra Mungan için daha önce Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu önünde tutulan nöbet, bu kez Silivri Cezaevi önüne taşındı.

"ESRA ARTIK KOĞUŞTA"

Aynı bildiriye imza attığı gerekçesiyle görevine son verilen akademisyenlerden Latife Akyüz, bunlar sonraki eylemler hakkında bilgi verdi. Akyüz, "Arkadaşlarımız özgür kalana kadar biz bu nöbetlere devam edeceğiz. Esra tecritten çıktı, artık koğuşta. Artık böyle haberlere sevinir olduk" dedi.



"İKTİDARLARIN YÖNTEMİ"

Üniversitelerin özgür düşüncenin yuvası olması gerektiğini söyleyen gazeteci Banu Güven de, "Buraları bitirmek de, tek tip bir toplum yaratmak isteyen iktidarlar için vazgeçilmez bir yöntem oluyor. Türkiye'de de biz bu durumun yaşandığını görüyoruz" dedi.

SUAVİ'DEN BESTE SÖZÜ

Müzisyen Suavi de, burada kendilerine düşen en önemli görevin "direnmek" olduğunu kaydederek, tutuklu akademisyen Muzaffer Kaya'ya beste sözü verdi. Suavi, "Muzaffer arkadaşımız ilk görüşmede bana da selam söyleyerek, 'Vız gelir bize vız desin Suavi' demiş. Ben mesleğimden hareketle, her ortamda türküler söyleyen bir yerden yol almak istemiyorum. Ama şunu Muzaffer'e söz veriyorum; Nâzım'ın 'O duvarlar, duvarlarınız, vız gelir bize vız, bizim içimizdeki hız' diye başladığı o ünlü şiirini belki bestelenmiş şekliyle Muzaffer'in şahsında, özgürlüğünü beklediğimiz bütün insanlar için söyleyeceğimizin sözünü verebilirim" diye konuştu.



"ASIL TERÖRİSTLER İÇİMİZDE"

Eyleme destek veren gazetecilerden Ceyda Karan da, "Artık düşünen insanların terörist ilan edileceği, asıl teröristlerin ise içimize sinsice gömüldüğü bir ortamda yaşıyoruz" dedi.

BAKIRKÖY'DE HER GÜN, SİLİVRİ'DE HAFTADA 3 GÜN

"Barış için Herkes" grubu, tutuklu akademisyenler serbest bırakılıncaya kadar, Bakırköy'de her gün, Silivri Cezaevi önünde ise her cumartesi ve salı "Özgürlük Nöbeti" tutacak.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr