Barış İçin Akademisyenler’in “Bu suça ortak olmayacağız” bildirisine imza verdiği için hakkında yakalama ve gözaltı kararı olan Yrd. Doç. Dr. Meral Camcı,  Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’nden mektup yazdı.

Camcı 30 Mart’ta Türkiye dönmüş, 31 Mart’ta da savcılık sorgusunun ardından sevk edildiği mahkemece tutuklanarak Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’ne gönderilmişti.

Camcı, cezaevi kapısında nöbet tutan ve kendisine dayanışma mesajları gönderenlere 1 Nisan’da bir mektup yazdı.

Camcı mektupta şu ifadeleri kullandı:

“Çok sevgili barış, özgürlük nöbetçileri,

Siz dışardan biz içerden duvarları zorlamaya devam! Görünen o ki, oldukça uzun zaman sürecek, olsun, tuğla tuğla ilerleyeceğiz. Barış, eşitlik ve özgürlük bizim için, tüm emek ve demokrasi güçleri için, halklar için birer talep olmaktan çıkıp hakikatimiz haline gelecek. Dışarıda da içeride de yalnız değiliz. Dayanışmayla,

Sevgiyle kucaklarım hepinizi”

Ne olmuştu?

Barış İçin Akademisyenleri’in “Bu suça ortak olmayacağız” bildirisine imza verdiği için Yrd. Doç. Dr. Muzaffer Kaya, Yrd. Doç. Dr. Esra Mungan ile Doç. Dr. Kıvanç Ersoy ve Yrd. Doç. Dr. Meral Camcı hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.Üç akademisyen 15 Mart’ta tutuklanırken, Camcı yurt dışında olması sebebiyle ifadesi alınamamıştı.

Camcı, Türkiye’ye döneceğini duyuran bir mektup yazarak, “Barış sözümün arkasında duracağım, mücadeleye devam edeceğim” demişti.

Türkiye’ye döndükten sonra ifadesi alınan Camcı, 31 Mart’ta tutuklanarak Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’ne gönderilmişti.

Camcı ‘Bu suça ortak olmayacağız’ başlıklı bildiriye imza attığı için İngilizce Mütercim Tercümanlık Bölümü’nde görev yaptığı İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi’ndeki işinden de atılmıştı.


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr