HDP'ye yönelik düzenlenen operasyonda Eş Genel Başkanlar Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile birlikte, HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, milletvekilleri Nursel Aydoğan, Gülser Yıldırım, Leyla Birlik, Selma Irmak ve Ferhat Encü tutuklandı.

Tutuklama kararının ardından Demirtaş'ın avukatı Mahsuni Kahraman da, Demirtaş'ın el yazısıyla yazdığı mesajı okudu.

Demirtaş'ın barış vurgusu yaptığı mesajını okuyan Kahraman, "Hükümet ve saray öncülüğünde devam eden sivil darbenin bir başka aşamasıyla karşı karşıyayız. Ben ve arkadaşlarım bu hukukdışı darbeye karşe her yerde her aşamada dim dik durmaya devam edeceğiz. Bizler halkımızın fedekarca yürüttüğü demokrasi özgürlük ve barış mücadelesine sıkı sıkıya bağlı kalacağımızın bilinmesini istiyoruz. Bu zulüm günleri direnişimiz karşısında er geç son bulacaktır. İrademizi kırabileceklerini sananlar bu ucuz komplolarla kendi zavallılıklarını teyit etmiş oldu. Koşullar ne olursa olsa demokratik siyasi mücadelemizi sürdüreceğiz. Barış çağrılarımızı yinelemeye devam edeceğiz. Bütün dostlara en içten selam ve sevgilerimi iletiyorum" dediğini aktardı.

İşte Demirtaş'ın mesajı:



FİGEN YÜKSEKDAĞ: NEŞENİZİ VE DİRENCİNİZİ HİÇBİR ZAMAN KAYBETMEYİN


HDP Genel Merkezi'nin Twitter hesabından ise Figen Yüksekdağ'ın, "Halklarımızla gurur duyuyoruz. Sizin iradeniz olmak şereftir. Neşenizi ve direncinizi hiçbir zaman kaybetmeyin!" dediği belirtildi.




Hangi cezaevine götürülecekler?


HDP'li vekillerin avukatlarından Mehmet Emin Aktar ise, tutuklanan Eşbaşkanlar Demirtaş ve Yüksekdağ'ın Diyarbakır dışındaki bir cezaevine götürüleceğini tahmin ettiğini ifade ederek, "Ama hava alanına götürüleceğini biliyoruz. Benden onun için bir çanta hazırlamamız istendi. Figen Yüksekdağ da muhtemelen Diyarbakır dışına götürülecek, yani tahminlerimiz o yönde" diye konuştu

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr