Kağıthane'de Murat A., 21 Ekim 2015’te tabancayla vurularak ağır şekilde yaralandı. Saldırganlar olay yerinden hızla kaçarken Murat A., çevreden yetişenler tarafından hastaneye kaldırıldı. Ağır yaralı Murat A., hastanede yapılan ilk müdahele sırasında kendisini O.Y., adlı kişinin vurdurduğunu söyledi. Ameliyata alınan Murat A., hayatını kaybetti. Polis bir tutanak hazırlayarak Murat A.’nın sözlerini kayda geçirdi.

DİZİ FİLM SENARYOLARINI ARATMADI
Cinayet Büro Amirliği tarafından olayla ilgili yapılan çalışmalarda şüpheli O.Y., önceki gün gözaltına alındı. Polis ayrıca olaya karıştığı iddia edilen A.Y. ve U.T.’yi de yakaladı. Şüpheliler arasında bulunan O.Y.’nin öldürülen Murat A.’yı, babasının ölümünden sorumlu tuttuğu Ali D.’yi öldürmesi için 2002 yılında parayla kiraladığı ortaya çıktı. Murat A.’nın, Ali D.’ye 21 Şubat 2002’de Yeşilköy’de bir otelin önünde silahlı saldırı düzenlediği tespit edildi. Ancak Ali D.’nin ölmemesi üzerine bu kez O.Y. ve Murat A.’nın arasında husumet oluştuğu, bu olaylar zincirinde O.Y.’nin 2013 yılında ayaklarından vurulduğu öğrenildi.

KİRALIK KATİLİ ÖLDÜRMEK İÇİN YENİ KİRALIK KATİLLER TUTMUŞ
Bu olayın ardından O.Y.’nin Murat A.’dan kurtulmak için iki kiralık katil daha tuttuğu, olay günü 3 kişinin otomobilin içinden Murat A.’ya ateş ettikleri belirlendi. Poliste yapılan sorgularında suçlamaları kabul etmeyen şüpheliler hakkında sevk edildikleri adliyede serbest bırakılmasına kararı verildi. Ancak haklarında çeşitli suçlardan toplam 18 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheliler cezaevine gönderildi.

OLAYLAR 38 YIL ÖNCE BAŞLAMIŞ
Şüphelilerden O.Y.’nin babası Necati Y’nin 1978’de Muharrem D.’yi öldürdüğü ve bu nedenle cezaevinde yattığı öğrenildi. Necati Y.’nin bir süre sonra cezaevinden çıktıktan sonra iki aile arasında husumetin başladığı, silahla yaralama olaylarının yaşandığı bildirildi. Necati Y’nin oğlu O.Y. ile birlikte araç içinde giderken, 30 Eylül 1997’de silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybettiği belirtildi. Olayda yaralanan O.Y.’nin babasının intikamını almak için 2002 yılında Murat A.’yı kiralık katil olarak tuttuğu tespit edildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr