İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Sosyoloji Enstitüsü Başkanı ve Cumhuriyet Gazetesi yazarlarından Prof. Dr. Cavit Orhan Tütengil, uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülüşünün 37. yıldönümünde mezarı başında anıldı.

Tütengil’in Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki kabrinde yapılan anmaya, Tütengil’in kızı Deniz Mazlum Tütengil, çalışma arkadaşları ve öğrenciler katıldı. Katledilen gazeteci Abdi İpekçi’nin kızı Nükhet İpekçi, “Torunlarımız, çocuklarımız burada. Bu da bir direniş olmalı. Torunlarımızın torunları bu sayfaları okuyup, neler olduğunu bileceklerdir. Buradaki varlığımız, bitmemiş olmadığımızın kanıtıdır” dedi. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Mezunları Cemiyeti (İFMC) Genel Başkanı Sevil Usanmaz da “Öfkeden, savaştan beslenen güruhun inadına, içimizdeki öfkeyi bastırarak, hocamızın istediği gibi barıştan, kardeşlikten yana olacağız” ifadelerini kullandı.

Tütengil’in öğrencisi Cengiz Arın ise “Alçakgönüllü, azimli, dürüst bir yaşam önerirdi. Bu mirasa sahip çıkıyoruz. Bugün faşizmin içine düşmekteyiz. Hocamızın ilkelerine bağlı kalarak mücadele edeceğiz” diye konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr