Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) eski başkanı Muharrem Yılmaz’a 2 yıl sonra veda etti. TÜSİ- AD geleneğinde yer alan ve Başkanlık yapanlara teşekkür etmek için başkanlığı bıraktıktan kısa süre sonra yapılan teşekkür kokteylinin Muharrem Yılmaz için gecikmeli yapıldığı ortaya çıktı.

Muharrem Yılmaz ile TÜSİAD tarihinde ilk kez bir başkan istifa ederek görevden ayrılmıştı.

TÜSİAD’a yakın kaynaklardan alınan bilgilere göre 2 yıl önce sürpriz bir şekilde istifa eden Muharrem Yılmaz için geçen nisan ayı sonunda TÜSİAD’ın Tepebaşı’daki genel merkezinde küçük çaplı bir kokteyl yapıldı. Kokteyle sadece şu andaki TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes’in katıldığı ve diğer yönetim kurulu üyelerinin katılmadığı, çalışanların da az sayıda katılım sağladığı da gelen bilgiler arasında. Kokteylde Muharrem Yılmaz’a başkanlığı döneminde yaptığı çalışmalar ve etkinliklerdeki fotoğraflarının da yer aldığı bir kitap hediye edildiği de konuşuluyor.

Önemli katkı sağladı

TÜSİAD’ın Muharrem Yılmaz’a neden 2 yıl sonra veda ve teşekkür kokteyli düzenlediği merak ediliyor. Geçen 12 Mayıs’ta düzenlenen TÜSİAD’ın Yüksek İstişare Konseyi (YİK) kokteyli ve ardından düzenlenen toplantısına Muharrem Yılmaz’ın katılmaması da gözlerden kaçmamıştı. Çünkü Yılmaz istifa ettiğinden bu yana neredeyse TÜSİAD’ın tüm YİK toplantılarına katılmıştı.

TÜSİAD’ta Yılmaz’dan boşalan başkanlık koltuğuna genel kurul sürecine kadarki 6 aylık dönemde Haluk Dinçer seçilmişti.

10 Haziran 2014’te Dinçer’in başkan seçilmesinden sonra TÜSİAD’dan Muharrem Yılmaz ile ilgili şu açıklama yapılmıştı:

“Muharrem Yılmaz, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinden 4 Haziran 2014 tarihinde istifa etmiştir. Sayın Yılmaz 2010- 2012 yılları arasında sürdürdüğü Yönetim Kurulu Üyeliği, Başkan Yardımcılığı ve 2013 Ocak ayından bu yana üstlendiği Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini başarıyla ifa etmiş, kurumun ulusal ve uluslararası düzeydeki itibarına çok önemli katkılar sağlamıştır. Yılmaz görevi süresince, Türkiye’de sivil toplumun güçlenmesi ve iş dünyasının örgütlü gelişimi için emsal teşkil edecek somut adımlar atmıştır. TÜSİAD olarak Muharrem Yılmaz’a vermiş olduğu hizmetlerinden dolayı teşekkürlerimizi sunarız.”

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr