Evrensel gazetesinini haberine göre TÜRKSAT uydusundan çıkarılmasına karşı İMC TV, Danıştay'a şikayette bulunacak. Ayrıca İMC TV, yayını karartma talimatı veren savcı için de HSYK'ye başvuracak.

NE OLMUŞTU?

26 Şubat’ta Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Dinç’in, TÜRKSAT Genel Müdürlüğünden İMC TV’nin yayınlarının durdurulmasını istemesinden sonra imc TV’nin uydu yayını kesilmiş, TÜRKSAT’tan kesintiyle ilgili yapılan açıklamada, “Pazarlama bölümünden gelen talimatla yayını kestik” denilmişti.

İMC TV yayını, Banu Güven’in Silivri Cezaevinden çıkan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül ile Cumhuriyet gazetesindeki yayını esnasında kesilmişti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu, TÜRKSAT Genel Müdürlüğüne 24 Şubat’ta yazdığı yazıda İMC TV’nin “örgüt propagandası” yaptığı iddiasıyla Ankara Emniyet Genel Müdürlüğüne bir ihbarın yapıldığını ve bu kapsamda bir soruşturma açıldığını bildirdi. Savcılık, yayın çözümleri ve bilirkişi raporu incelendiğinde TÜRKSAT vasıtasıyla yayın yapan İMC TV’de “Örgüt propagandası” yapıldığını ileri sürerek, İMC TV’ye uydu üzerinden yer ve imkan sağlanmaması, bahse konu olan kanalın frekans tahsisine ilişkin kararın bilirkişi raporu ve yayın çözümlerinin de dikkate alınarak, yeniden değerlendirilmesini istemişti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr