Yunanistan'da yayın yapan 'www.enikos.gr' adlı sitenin haberine göre, bu sabah Dikili'ye gönderilecek sığınmacıların arasında bulunan bir Afgan genç, bir kutu ilacı içtikten sonra limanda beklerken fenalaştı. Ambulans yardımıyla Midilli Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Afgan sığınmacının yoğun bakımda tedaviye alındığı; hayati tehlikesinin sürdüğü belirtildi.

Atina'daki kamptan iade kapsamında çıkartılan yine bir Afgan erkek, bu kez üzerinde benzin dökerek intihara teşeübbüs ettiği, polisin araya girmesiyle olayın büyümediği öğrenildi. Ayrıca bugün sığınmacıları Türkiye'ye götürecek feribotun limandan ayrılışı sırasında yüzerek önünü kesen 3 aktivistin, Yunan deniz polisi tarafından gözaltına alındığı kaydedildi.

ADALARDA PROTESTO

Yunanistan'ın İstanköy Adası'nda bekletilen bazı sığınmacıların Leros Adası'na getirilişi sırasında gerginlik çıktığı da belirtildi.

Leros Belediye Başkanı Mihalis Kolias, Meclis üyeleri ile birlikte ada halkını sakinleştirmeye çalıştığı ifade edildi. Bir meclis üyesinin vatandaşlar tarafından yerlerde sürüklendiği kaydedildi. Olayların büyümesini polisin güçlükle önlediği belirtildi.
Yunan medyası, her gün 200-250 arasında göçmenin Türkiye'ye iade edileceğini duyurdu.

 

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr